Hlavní obsah

Hracích přístrojů ubývá i v Jablonci nad Nisou

Novinky, Martina Rambousková

Díky nové vyhlášce regulující výherní hrací přístroje došlo ke snížení počtu těchto přístrojů v celé ČR z 64 188 na 45 306. Například v Jablonci nad Nisou to činí z 268 přístrojů (k 1. lednu 2012) na stávající počet 241 kusů, a to jak klasických "jednorukých banditů", tak moderních interaktivních videoloterijních terminálů.

Foto: Martina Rambousková

Petr Louda, radní Jablonce nad Nisou za TOP 09

Článek

"Všichni jsme velmi rádi, že k tomuto úbytku dochází. Ze zbylých přístrojů poplyne příjem na bohulibé účely přímo do kasy města," informoval Petr Louda, jablonecký radní za TOP 09.

"V Jablonci nad Nisou se v roce 2013 přerozdělí nadlimitní výnos z hazardů v roce 2012 a to v celkové výši 5 miliónů Kč. Původně jsem očekával, že o tyto prostředky z hazardu nebude zájem a že se od nich bude zastupitelstvo i neziskové organizace distancovat. K mému obrovskému překvapení o tyto peníze projevili eminentní zájem neziskové organizace z oblasti sportu, kultury a sociální sféry. Jsem velmi rád, že pravidla rozdělení těchto prostředků byla našimi zastupiteli nastavena ještě před obdržením těchto prostředků a budou smysluplně použita zejména pro výchovu mládeže a v sociální oblasti," uvedl Petr Louda.

Hazard je celospolečensky kritizovaný jev. Plynou z něj však obrovské peníze, které mohou obce přerozdělovat podle své úvahy. Např. do sportu, kultury a sociální sféry. "Osobně jsem pro zrušení hazardu. Nemám však představu, kde chybějící peníze získat," dodal radní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám