Hlavní obsah

Houslový virtuóz Hudeček hlavní hvězdou vánočního koncertu na zámku v Dobříši

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Houslový virtuóz Václav Hudeček bude hlavní hvězdou vánočního koncertu, který se uskuteční 22. prosince v zrcadlovém sále zámku Dobříš. Spolu s ním vystoupí také Hudečkův žák Jan Mráček. V programu večera zazní skladby světoznámých skladatelů, diváci se mohou těšit i na vánoční koledy.

Foto: www.vaclav-hudecek.cz

V programu večera zazní skladby světoznámých skladatelů a diváci se mohou těšit také na vánoční koledy.

Článek

Hlavním organizátorem akce je Kulturní středisko Dobříš. Vánoční koncerty na dobříšském zámku připravují jeho zaměstnanci každý rok ve spolupráci s houslistou Ludvíkem Sklenářem.

„Díky jeho neúnavné snaze zvát na Dobříš skvělé muzikanty, interprety, dirigenty a soubory jsou naše vánoční koncerty, alespoň podle ohlasu diváků, vždy velkým hudebním svátkem. Letos se panu Sklenářovi podařil opravdu husarský kousek - získat závazný příslib účinkování takové hvězdy, jako je houslový virtuóz Václav Hudeček, zaslouží velkou poklonu," uvedla ředitelka KS Dobříš Jindra Kastnerová.

Podle jejích slov na koncertu zazní věhlasné melodie od Mozarta, Bacha, Vivaldiho, Dvořáka, Michny či Ravela. „Z nejznámějších skladeb mohu jmenovat například Bolero, pochod z Figarovy svatby nebo Humoresku,“ dodala Kastnerová.

Kromě Václava Hudečka na koncertu vystoupí také jeho žák a vycházející hvězda Jan Mráček. Divákům se předvede i Kolegium rozhlasových symfoniků v čele s uměleckým vedoucím Janem Dudkem.

Hudečkovo sympatické vystupování a zejména styl jeho hry spojující technickou suverenitu s vervně tvořeným a emocionálně bohatým tónem a s radostí, kterou dovede nezaměnitelným způsobem přenášet do publika, okouzluje obecenstvo bez rozdílu věku. Jeho nahrávka Vivaldiho Le Quattro Stagioni s dirigentem Pavlem Koganem je od roku 1992 stále nejúspěšnější produkcí v České republice a interpret za ni obdržel zlatou a v roce 1997 platinovou desku. Rovněž za další svoje nahrávky obdržel interpret zlaté desky. (www.vaclav-hudecek.cz)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám