Hlavní obsah

Houslisté ze Židlochovicka předvedli své umění veřejnosti

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 23. června se v koncertním sále Robertovy vily v Nádražní ulici v Židlochovicích konala houslová besídka. Své umění posluchačům předvedli žáci z houslové třídy učitelky Kateřiny Harnošové ze Základní umělecké školy Židlochovice.

Foto: Jiří Smutný

Sofie Tesařová

Článek

Na besídce vystoupilo celkem 5 mladých muzikantů. V jejich podání zazněla nejen klasická díla Antonína Dvořáka, Antonia Vivaldiho a dalších světoznámých skladatelů, ale i hudba Hanse Zimmera, kterou složil pro sérii filmů Piráti z Karibiku.

Jako první se představila nejmenší houslistka Sofie Tesařová. Po ní zahrál již relativně zkušený Oldřich Coufal, vítěz letošního okresního kola. Jako třetí vystoupil na pódium Antonín Červenka.

První část besídky, v níž všichni muzikanti hráli s doprovodem klavíru, uzavřela Michaela Oprchalová, další vítězka letošního okresního kola ve své kategorii. Jako poslední se představila Valentina Nachtigalová, doprovázená na housle Kateřinou Harnošovou.

Na úplný závěr besídky předvedlo svoje umění houslové trio ve složení Kateřina Harnošová, Michaela Oprchalová a Valentina Nachtigalová, které zahrálo skladbu Na lúke.

Paní učitelka popřála všem žákům hezké prázdniny a aby si během nich nic nezlomili a mohli tak v novém školním roce pokračovat ve studiu hry na housle. Přiznala, že na vysvědčení, která rozdá příští týden, už nebudou samé jedničky jako v pololetí. Přibudou nějaké dvojky a jedna trojka.

Reklama

Výběr článků

Načítám