Hlavní obsah

Hoteliéři v Beskydech lákají na pobyty pro děti zdarma

Novinky, Martina Žáčková

Malebnou krajinu Beskyd si mohou o letošních prázdninách užít rodiny s dětmi levněji než obvykle.

Foto: archiv Valachy

Beskydy nabízí spoustu turistických tras, které zvládnou i děti.

Článek

Například ve známém turistickém resortu Valachy ve Velkých Karlovicích mají od června do září děti do 12 let ubytování se snídaní zdarma. Pokud dítě nocuje na přistýlce, jeho rodiče doplatí pouze symbolickou částku za večeře.

Děti přitom ale nepřijdou o veškeré obvyklé bonusy hotelových hostů, tedy i každodenní vstup do termálních bazénů Horal zdarma. Čím víc dnů navíc rodina na Valašsku stráví, tím více bonusů dostane - ve hře jsou třeba hodina bowlingu, hodinový vstup do lanového parku, kosmetické ošetření nebo bahenní zábal Rasul.

Prázdniny ve Velkých Karlovicích přináší právě rodinám s dětmi dobrou příležitost užít si léto na čerstvém vzduchu, v malebné krajině, kde jsou stále samozřejmostí ovce na pastvinách a horských úbočích, neporušené lesy a průzračné horské bystřiny. Beskydy nabízí spoustu pěších i cyklistických tras různé náročnosti včetně takových, které zvládnou i děti.

V červnu tu bude dokončena Cyklostezka Bečva, díky minimálnímu převýšení jako stvořená pro malé výletníky na kolech i in-line bruslích. Jen 20 kilometrů od Velkých Karlovic se nachází oblíbený valašský skanzen v Rožnově pod Radhoštěm, který celé léto žije doprovodnými programy. Nad Velkými Karlovicemi se tyčí oblíbená rozhledna Čartak, z níž jsou vidět i Západní Tatry.

Rodiče s dětmi se mohou také vyřádit v lanovém parku u hotelu Horal. Samozřejmostí je kvalitní gastronomie s výběrem dětských jídel, v každém z trojice hotelů je dětský hrací koutek. Rodiče si mohou užít masáže ve wellness centrech, kam mají jako ubytovaní hosté vstup zdarma. A nuda nehrozí ani v deštivém počasí díky novým termálním bazénům Horal se slanou vodou vyhřívanou na 36°C. www.valachy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám