Hlavní obsah

Hostišová zve na festival hudby a přednášek BaobabyFest

Novinky, Rudolf Karlík

V sobotu 16. srpna opět ožije kopec Strážná nad Hostišovou u Zlína rozmanitou hudbou a přednáškami zaměřenými hlavně na přírodní stavitelství. Občanské sdružení Baobaby pořádá 7. ročník BaobabyFestu, který si už získal početný okruh fanoušků.

Foto: Rudolf Karlík

Areál Strážná s novou rozhlednou

Článek

Prostor k představení své tvorby zde dostávají jak začínající regionální, tak i celostátně známé kapely a muzikanti. V minulých ročnících zde vystoupily např. kapely Květy, Midilidi, Zrní a bubeník Miloš Dvořáček.

Pravidelně zde už dopoledne probíhají přednášky převážně s ekologickým zaměřením. Letos to budou např. témata využití slámy a hlíny ve stavitelství, možnosti využití vody a slunce pro výrobu elektrické energie, zelené střechy, či ukázky realizace hliněné omítky. Bude také možno nahlédnout do zdejšího nově postaveného slaměného domu.

Hudební festival zahájí v 15 hodin hudební a taneční skupina Monimba, inspirovaná hudbou západní Afriky, po ní vystoupí místní folková kapela   Hostband, následující Michal Turek a Mc Nulty zastupují alternativní hudbu.

Nejznámějším jménem bude zřejmě Monika Načeva, členka divadla Sklep, výrazná herečka a zpěvačka, využívající různých hudebních stylů. Další pozvanou kapelou je zlínská rocková legenda Blue Night. Po setmění předvede své umění sdružení Opuka, hrající si s elektronickou hudbou, doprovázenou světelnými efekty, tvořící abstraktní obrazy. Závěr festivalu pak zajistí Dr. Balkan se svou fúzí folkloru a elektroniky.

Už tradičně se zde setkávají lidé naladění na pozitivní vlnu, dá se tedy předpokládat, že to tak bude i letos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám