Hlavní obsah

Honza Křížek akusticky mezi knihami

Novinky, Jan Albrecht

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V devadesátých letech byl zpěvákem skupiny Walk Choc Ice. Zpíval po boku Radima Hladíka v legendární kapele Blue Effect. Spolupracoval například Davidem Kollerem. Vloni nahrál první sólové album. V anketě Žebřík za ně získal třetí místo v kategorii Objev roku. Řeč je o Honzovi Křížkovi.

Foto: Jan Albrecht

Honza Křížek mezi knihami

Článek

Když Blue Effect ukončil svoji činnost, rozhodl se zpěvák Honza Křížek vydat na sólovou dráhu. Začal psát nové písně a brzy měl materiál na novou desku. Nejprve jezdil s akustickým repertoárem, kde kromě věcí z předchozích projektů hrál i nové písně a pomalu si získával široký okruh fanoušků.

Když na podzim roku 2017 vyšla Honzovi první sólová deska, okamžitě se objevily kladné recenze kritiků i fanoušků. Deska je odlišná od věcí, které hrál s Walk Choc Ice i od hudby Blue Effectu. Jsou to písně Honzy Křížka, vycházející z jeho pocitů. Pravdou je, že určitý spojovací most s Blue Effectem se zde najde – nová verze skladby Sluneční Hrob, která je vlastně poklonou Radimu Hladíkovi, který v prosinci roku 2016 zemřel.

V letošním roce Honza Křížek sestavil novou doprovodnou kapelu a s ní koncertuje po celé republice. Nezanevřel však ani na akustické koncerty. S jedním takovým navštíví 14. května plzeňskou Obvodní knihovnu Skvrňany. Zde odehraje Koncert mezi knihami.

Toto vystoupení proběhne v malém komorním prostředí a diváci uslyší písně z nového alba, ale také hity od Walk Choc Ice či Blue Effectu v akustických – pro někoho možná překvapivých – verzích.

Koncerty mezi knihami jsou v Obvodní knihovně Skvrňany již tradiční akcí. Od roku 2014 jich proběhlo třicet. Honza Křížek na této scéně vystupuje podruhé, poprvé však přiváží novou desku a její akustickou verzi. Více informací o koncertech proběhlých i těch, které se připravují, najdete na webových stránkách Obvodní knihovny Skvrňany.

Reklama

Výběr článků

Načítám