Hlavní obsah

Hodonínští pedagogové obdarovali studenty Dnem netradiční výuky

Novinky, Jana Slováková

Také k letošnímu Dni studenstva si kantoři na průmyslové škole v Hodoníně jako každoročně připravili pro studenty dárek - Den netradiční výuky. Uskutečnil se ve středu 14. listopadu.

Foto: Jana Slováková

Studentky a studenti hodonínské průmyslovky šijí panenky pro UNICEF

Článek

O co jde? Přiblížit koníčky a zájmy profesorského sboru studentům. Ti tak mají možnost poznat své kantory i z jiné stránky, než jak je znají ze školních lavic. A že bylo z čeho vybírat, se ukázalo i letos.

Po celý den tak můžete zastihnout studenty, jak ničí svá těla v posilovně, nebo při alpinningu (jejich tělocvikářka je totiž náruživou sportovkyní), jak se snaží porazit družstva kantorů v bowlingu (jeden z jejich profesorů totiž hraje závodně kuželky), jak se snaží vytočit co nejvyšší nádobu z hlíny na hrnčířských kruzích (jejich učitelem je akademický sochař), jak malují dlouhým štětcem, jak zápasí se suchou jehlou, jak debatují v čajovně nad knihou se svou profesorkou češtiny, jak poslouchají se svým profesorem alternativní hudbu, jak se nechávají unést do mořských dálav při povídání o plachetnicích (zálibě další kantorky), jak se snaží zvítězit v šachovém turnaji, v Cashflow nebo ve hře Aktivity.

Nechybí ani přednášky v anglickém jazyce nebo zábavná výuka němčiny. Také návštěva v hodonínské Zoo, která se pyšní logem, jehož autorem je student hodonínské průmyslovky, určitě studenty nenudila, neboť se dostali i do míst, která běžný návštěvník nevidí.  A pokud chcete vidět studenty průmyslovky při opravdu netradiční činnosti, tak šití panenek pro UNICEF je jistě pro průmyslováky ta nejnetradičnější disciplína.

Přesto, že celý den je takový volnější, studenti jsou jako vyměnění a stíhají dokonce několik akcí za sebou. Pedagogický sbor obsahuje tak různorodé osobnosti, že studenti nemají problém najít si tu svou zálibu, a hlavně toho svého oblíbeného učitele. Zkrátka vybral si každý.

A ohlasy studentů a kantorů? Měli byste to vidět: úsměvy ve tvářích, náruživé debaty o tom, kdo koho porazil a na koho se musí na příští rok natrénovat - prostě paráda. Studenti rázem vidí své učitele v tak trochu jiném světle a to je jistě sympatický dárek jejich kantorů ke Dni studenstva.

Reklama

Výběr článků

Načítám