Hlavní obsah

Hněvkovského ulice v Brně žádný zásadní problém nepřináší

Novinky, Jiří Smutný

Sérii mnoha brněnských uzavírek nedávno rozšířila uzavírka jednoho ze dvou jízdních pruhů v části ulice Hněvkovského v Brně - Komárově. Vozovka byla rozkopána z důvodu nutné opravy plynovodu.

Foto: Jiří Smutný

Hněvkovského ulice

Článek

Na začátku opravy vyjádřila policie obavy z narušení plynulosti dopravy, protože jde prakticky o dálniční přivaděč a provoz je zde silný. Řidiče vyzvala k tomu, aby respektovali přechodné dopravní značení a aby byli vůči sobě ohleduplní.

Ulicí jezdí i autobusy městské hromadné dopravy. Dopravní podnik města Brna neuvažuje o žádných výlukách ani objízdných trasách, přestože připouští, že zdržení u některých spojů může nastat.

Kdo očekával nějaké mimořádné zácpy, zatím se jich naštěstí nedočkal. Provoz v ulici je dosud až překvapivě plynulý. Jenom v dopravních špičkách se občas zahustí, ale to se na této komunikaci děje i tehdy, kdy jsou průjezdné všechny jízdní pruhy.

A tak jediné, co by mohlo být předmětem kritiky, je pracovní nasazení při opravě. Kdo projíždí kolem stavby, příliš velký ruch na ní nevidí. Oficiálně mají práce a s tím spojená uzavírka jízdního pruhu trvat do 13. listopadu 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám