Hlavní obsah

Hlavní scéna Divadla loutek Ostrava je opět v provozu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní scénu Divadlo loutek Ostrava uzavřelo v 8. ledna kvůli silnému zatékání vody do prostoru jeviště a hlediště. Příčiny havarijní situace jsou již odstraněny a zbylé stavební práce, které v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí hlavní budovy stále probíhají, běžný provoz divadla neomezí.

Foto: Josef Zajíc

Stav hlavní scény v lednu 2019

Článek

Příčinou havarijní situace byla kromě stávající skladby střechy především kondenzace par v systému rozvodů vzduchotechniky. Střechu nad provazištěm a vzduchotechniku nechalo divadlo vyměnit.

Souběžně s těmito pracemi probíhá v hlavní budově divadla plánována revitalizace zahrnující výměnu oken a vnější i vnitřní zateplení budovy. Velká část úprav již byla provedena, zbývající stavební práce - vnější zateplení a fasáda - proběhnou za plného provozu divadla.

Hercům ani divákům proto již nic nebrání se na hlavní scénu vrátit. Úplně poprvé to bude k příležitosti premiéry nové inscenace Ronja, dcera loupežníka, v režii Martina Tichého, která proběhne v pátek 5. dubna.

Dále dubnový program hlavní scény nabídne mj. poslední reprízu v této sezóně - Malé Míny zmlsané.

„Rockové divadlo nejen pro děti, co nerady špenát, v režii umělecké šéfky Divadla Petra Bezruče Janky Ryšánek Schmiedtové je oblíbenou stálicí repertoáru Divadla loutek. Pro velký divácký zájem byla v loňském roce přesunuta z alternativní scény na hlavní scénu, která disponuje větší kapacitou sálu,” informovala Klára Šebestová, marketing a PR DLO.

Upozornění: Diváci, kteří si zakoupili vstupenky na zrušený lednový program, mají stále možnost výměny či vrácení vstupného, a to nejpozději do konce roku 2019 v pokladně divadla. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám