Hlavní obsah

Hlasující už vybírají nejlepší stavbu Jihomoravského kraje

Novinky, Petra Svobodová

Na začátku dubna bylo spuštěno hlasování o nejzdařilejší stavbu Jihomoravského kraje.

Foto: Petra Svobodová

Vila Löw-Beer v Brně

Článek

Posláním soutěže je prezentace a propagace kvalitních stavebních projektů v Jihomoravském kraji a jejich přiblížení široké laické, ale i odborné veřejnosti. Soutěž si zároveň klade za cíl propagovat projekční, dodavatelské a investorské subjekty, které mají sídlo v Jihomoravském kraji a realizují hodnotné stavby na území jižní Moravy.

Projekty jsou zařazeny v jedné ze sedmi kategorií: stavby občanské vybavenosti; bytové stavby; průmyslové stavby a technologické stavby; dopravní a inženýrské stavby; rekonstrukce staveb a objektů; vodohospodářské a ekologické stavby a stavby realizované mimo území Jihomoravského kraje. Letošního ročníku se účastní 33 projektů.

V kategorii stavby občanské vybavenosti se o přízeň nejen odborné poroty ucházejí např. nové budovy krematoria v Brně, novostavba mateřinky v Drásově, administrativní budova na ul. Minská v Brně, dostavba infrastruktury v lázeňské zóně v Lednici, parkovací dům na ul. Kopečná v Brně, sportovní klub v areálu Hněvkovského či památník „Brána ke svobodě“ v Mikulově.

Bytové domy reprezentuje výstavba ve Slavkově u Brna, v Brně-Jundrově, ale i dům s pečovatelskou službou v Silůvkách. Průmyslové a technologické stavby zastupuje např. pavilon farmacie v Brně, vědeckotechnický park v Brně či výrobní závod Dako v Praci. Mosty v Holštejně a Pouzdřanech spadají do kategorie dopravní a inženýrské stavby.

Rekonstrukcí prošly např. bytový dům na Vranovské ul. v Brně, budova čp. 156 na ul. Česká v Brně, budova na ul. Hněvkovského (původně autoservis) v Brně či pavilon D na brněnském výstavišti. Dokončena byla i rekonstrukce kulturní památky vily Löw-Beer v Brně pro muzejní účely. Vila na Drobného ul. tak doplní čtyřlístek významných a nedávno zrekonstruovaných vil v Brně – vilu Tugendhat, vilu Stiassni a Jurkovičovu vilu.

Široké spektrum vodohospodářských a ekologických staveb zastupuje např. ČOV Milotice, ekodům Mona v Brně nebo přírodní koupaliště v Horních Heršpicích. Zajímavou stavbou realizovanou mimo území Jihomoravského kraje je rekonstrukce Masarykova náměstí ve Velké Bíteši.

Hlasovat pro stavbu, která se vám nejvíce líbí, můžete napříč kategoriemi.

Přehled soutěžních projektů a hlasování: http://www.stavbajmk.cz/stavby.asp

Reklama

Výběr článků

Načítám