Hlavní obsah

Hladinu rybníka Dvorský v Přepychách už poosmé rozčeří netradiční plavidla

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již osmý ročník závodu netradičních plavidel O přepyšské kormidlo připravil spolek ProPřepychy na sobotu 25. srpna. Hladinu rybníka Dvorský budou opět čeřit osádky na možných i nemožných bárkách a lodích, vedených kapitány a kormidelníky.

Foto: Dana Ehlová

Santa Claus a jeho paroháči na loňském klání O přepyšské kormidlo.

Článek

Pořadatelé ze spolku ProPřepychy v propozicích uvádějí, že účast není omezena věkem, národností, bydlištěm, etnickou či politickou příslušností ani vyznáním. Závodí se na vlastnoručně vyrobených či upravených plavidlech s vlastním nebo přírodním ekologickým pohonem.

Osádky se rozdělí do dvou skupin - mladí (s členem do 15 let) a starší. Nutno však zdůraznit, že v tomto závodě převažuje nad sportovními výkony především stránka recesní a kreativní a tomu odpovídá i systém hodnocení porotců.

Klání vždy probíhá pod bedlivým dozorem poroty, která rozhoduje o vítězi. Konečný výsledek tvoří součet tří disciplín - design, čas a kreativita. Samostatně je udělována cena Sympatie diváků. 

Stačí namátkou připomenout názvy některých korábů z loňského roku - Santa Claus, Vesničko má středisková, Amorek, Smolíček, Perníková chaloupka, Hasiči - a předem je jasné, že poslední srpnovou sobotu odpoledne nebude ve vodě i na břehu rybníka Dvorský v Přepychách o dobrou zábavu nouze.   

Reklama

Výběr článků

Načítám