Hlavní obsah

Historický úspěch gymnastek z Trutnova v Brně

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historického úspěchu dosáhly gymnastky na 19. ročníku Brněnského poháru v Teamgymu, kdy obě družstva Spartaku Trutnov v hale Moravské Slávie Brno zvítězila. Trutnovské týmy dokázaly v mezinárodní konkurenci s přehledem porazit i mistryně republiky z Ostravy.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

V nových dresech v barvách trutnovské vlajky se děvčatům kategorie Junior I. dařilo skvěle. Dívky opět zazářily se svou pódiovou skladbou, kterou i vrchní rozhodčí označila jako nejlepší toho dne. Tentokrát se jim vyvedlai  trampolína, kde získaly vysokou známku, zejména za salta s obraty. Na akrobacii zvýšily obtížnost řad, přidaly salta a obraty, takže jiný výsledek než vítězství se nemohl očekávat.

Starší družstvo kategorie Junior III. prošlo závodem zkušeně bez jediného pádu či většího zaváhání. Pódiová skladba byla stejně jako u mladších označena jako nejlepší a dokonalá salta s obraty na akrobacii a trampolíně jim vynesly nejen zlatý pohár, ale také obdiv a potlesk diváků. Děvčata potvrdila, že mají svými bezchybnými výkony stále co ukazovat.

Trenéry a jejich svěřenkyně čeká ještě několik tréninků, kde začnou trénovat nové a obtížnější prvky. Pak budou mít pár týdnů volna a už se budeme těšit na letní soustředění a první závody podzimní sezóny. Hlavně na MČR, které se opět  bude konat v listopadu v Trutnově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám