Hlavní obsah

Historický šerm v hlavní roli programové nabídky tvrze Kurovice

Novinky, Dagmar Šnajdarová

Víkend 31. května a 1. června bude na tvrzi v Kurovicích patřit historickému šermu. Po oba dny budete moci obdivovat šermířská a střelecká vystoupení nebo ukázky historický řemesel.

Foto: Dagmar Šnajdarová
Článek

Program bude začínat po oba dny v 10:00 hodin a budete mít možnost zhlédnout i postupy záchrany tvrze s odborným výkladem.

V sobotu od 13:00 hodin proběhne již tradiční soutěž šermířských choreografií a od 16:00 hodin to budou odborné přednášky ve středověké komnatě tvrze např. o historických kostýmech, architektuře historických objektů nebo o samotném vývoji kurovické tvrze. V bohatém programu si to „pravé“ pro sebe najde každý návštěvník.

Tvrz Kurovice

Goticko-renesanční tvrz Kurovice se nachází nedaleko Holešova v centru obce Kurovice a patří k nejstarším dochovaným stavbám na východní Moravě.

První zmínky o tvrzi v Kurovicích jsou z roku 1275 a odborníci tuto stavbu označují jako jedinečnou ukázku sídla nižší-střední šlechty na Moravě. Je unikátní především díky dochovanému středověkému zdivu v samotném jádru tvrze.

Za pozornost také stojí kamenická výzdoba v interiérech a zcela zřejmá stopa přestaveb jednotlivých slohů od středověku přes renesanci až po baroko. Kolem samotné budovy se z části dochovalo opevnění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám