Hlavní obsah

Historické motocykly pojedou na hrad Bouzov

Novinky, Aleš Koutný

Mototeam Žešov letos chystá již 32. ročník tradičního závodu mopedů, který je zařazen jako neoficiální mistrovství světa motocyklů do 50 ccm s přídavným šlapacím zařízením. Závod s názvem Rallye Kozel Bouzov odstartuje 12. září na nádraží v Prostějově.

Foto: Aleš Koutný
Článek

Historické motocykly závodí ve dvou  kategoriích moped originál a speciál. Celková délka rallye je zhruba 112 km po silničních komunikacích. To už je pořádná vzdálenost, která opravdu prověří jak vytrvalost závodníka, tak i schopnosti stroje.

Na jezdce v letošním ročníku Rallye Kozel Bouzov čeká 8 rychlostních zkoušek. Start první RZ bude za obcí Holubice směr Hrochov. Dále bude trať pokračovat přes Konici, kde jezdci pojedou Březský vrch a budou dále pokračovat přes nectavské údolí a Hartinkov na hrad Bouzov.

Pod parkovištěm hradu Bouzov bude tradiční polední přestávka k občerstvení a hlavně opravám strojů. V tu dobu se závod nachází asi v polovině a je potřeba, aby stroje vydržely až do zdárného konce. Samozřejmostí je, že na celý průběh závodu se můžou přijet podívat i vyznavači silnějších strojů než o obsahu 50 ccm.

V roce 2011 se Mototeam Žešov přidal k nově vznikající události, do které se zapojilo dalších pět moravských týmů, a vznikl takzvaný Moped Cup. Ten má od roku 2012 nového sponzora a i podle něj byl název pozměněn na Hrací Karty Moped Cup. 

V letošním roce byl přibrán další tým, který je z Tlumačova a rozšířil tak CUP o svůj závod. Rallye Kozel Bouzov je nejstarším závodem z celého seriálu. Má jako jediný úplně jiný průběh a proto je také mezi závodníky, kteří jezdí celý Cup, jeden z nejoblíbenějších. Rallye se jede za každého počasí.

Generálním partnerem akce je společnost Hrací karty, s. r. o. a mediálním partnerem je web www.motorkari.cz.

Podrobné informace o závodu najdete na www.zesov.cz v sekci Mototeam nebo na facebooku https://www.facebook.com/MtZesov?fref=ts.

Reklama

Výběr článků

Načítám