Hlavní obsah

Herečka a dabérka Jaroslava Obermaierová a zpěvák a herec Radim Schwab se potkají na Střelnici

Novinky, Petr Mráček

Pro někoho možná netradiční spojení herečky a dabérky Jaroslavy Obermaierové a nejvyššího českého zpěváka a herce Radima Schwaba, který nově ztvární hlavní roli v muzikálu Fantom opery. Potkají se v talk show Hvězdy na Střelnici v jihočeském Táboře v úterý 29. července od 19 hodin.

Foto: archív autora

Jaroslava Obermaierová a Radim Schwab

Článek

Kdekoho napadne, o čem by si tito dva, generačně rozdílní lidé tak mohli povídat, přitom ale ve skutečnosti k sobě mají velmi blízko.

„Pozval jsem si Jarku i Radima, protože jsou to nejenom moji výborní kamarádi, ale hlavně oni se dobře znají, přátelí se a hrají spolu v muzikálu Mata Hari. A tohle spojení je prostě záruky té nejlepší zábavy. Kdo nevěří, ať tam běží, protože oba mají neuvěřitelný smysl pro humor a oba jsou špičky ve svých oborech,“ říká autor talk show a moderátor pořadu René Kekely.

Jaroslava Obermaierová má za sebou desítky divadelních, televizních a filmových rolí, ale také dabingových. Patří mezi neobsazovanější české herečky a má velký smysl pro humor. Patří k takzvaným „opravdovým herečkám“, které nemusí nic hrát, prostě „jenom jsou“… Z dabingu má za sebou desítky rolí, ale po Revoluci si prý vyzkoušela, tehdy takzvaně „z nouze“ nadabovat i pornofilm. Jak sama s úsměvem říká, byla to zkušenost, kterou by nerada opakovala.

Její kolega z divadla a kamarád Radim Schwab je vystudovaný zpěvák, herec a zkušený umělec, skvělý činoherec. Jeho představení jednoho herce Mistero Buffo od Daria Fo, je nepřekonatelné. Osm let hrál také v muzikálech s Lucií Bílou či Lucií Vondráčkovou. Na kontě má role v muzikálech Monte Cristo, Exculiber, Klíč králů, Obraz Doriana Graye, Šumař na střeše, Kytici, Mata Hari a nově nastudovává muzikál Fantom opery, kde získal hlavní roli.

Věnuje se i charitativním představení a jako zpěvák (baryton) je schopen absolvovat jak složitá operní a operetní představení, tak i popové koncerty. Sám jich má na kontě několik, včetně koncertů Mr. Muzikál pro Fond ohrožených dětí.

V táborské Střelnici, které se pro jeho podobu přezdívá „malý Žofín“, si budou oba umělci povídat o práci, o životě a zavzpomínají i na některé své kolegy. Vystoupení bude pochopitelně proloženo i hudebním vystoupení nejvyššího českého zpěváka, který v závěru pro diváky chystá jedno velké překvapení…

Na Střelnici to ale nebudou jediné známé osobnosti. V srpnu ve stejném pořadu vystoupí krasobruslař, sportovec a umělec Tomáš Verner, který se chystá na show na ledě Jen počkej Zajíci, společně s moderátorkou, herečkou a modelkou Evou Decastelo, a pak také zpěvačka a herečka Hanka Křížková, spolu s malířem a milovníkem života Kristianem Kodetem…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám