Hlavní obsah

Herec Štěpán Tuček pokřtil kalendář kresleného humoru vozíčkáře Jiřího Flekny

Novinky, Petr Novák

Jiří Flekna z Bakova nad Jizerou, který v mládí utrpěl těžký úraz páteře a od té doby je upoutaný na invalidní vozík, vydal pod záštitou obecně prospěšné společnosti Spokojený domov kalendář svého kresleného humoru. Křest se uskutečnil 30. listopadu v Jičíně a kmotrem se stal herec Štěpán Tuček.

Foto: František Mach

Herec Štěpán Tuček křtí kalendář kresleného humoru vozíčkáře Jiřího Flekny

Článek

Jiří Flekna se tvorbou kresleného humoru začal zabývat krátce po svém úraze v 80. letech minulého století. Za tu dobu má za sebou řadu výstav na různých místech ČR a i několik vydaných kalendářů.

Do Jičína zavítal právě díky obecně prospěšné společnosti Spokojený domov, která mu – stejně jako 130 dalším seniorům a handicapovaným – poskytuje osobní asistenci v domácím prostředí. Jiří Flekna sice bydlí v Bakově nad Jizerou na Mladoboleslavsku, ale Spokojený domov působí kromě Mladoboleslavska i na Turnovsku a Jičínsku a své doplňkové aktivity realizuje na všech místech své působnosti.

Kmotrem kalendáře se stal mladý český herec, 17letý student Mezinárodní konzervatoře v Praze, Štěpán Tuček. Pochází z Mladoboleslavska a zejména zde jej můžete znát jako loutkoherce. Má za sebou ale již i několik divadelních a televizních rolí.

Jeho učitelem (a nyní již i kolegou) je Václav Knop, který je oficiální tváří Spokojeného domova. Křtu se však bohužel nemohl zúčastnit, jeho kolega-žák Štěpán Tuček byl jeho více než důstojnou náhradou. Program křtu zpestřil svým loutkovým vystoupením.

Kalendář je za 150 Kč k zakoupení v Bakově nad Jizerou v městské knihovně a v Cukrárně u pavoučka, v Mnichově Hradišti v papírnictví a knihkupectví Hany Otáhalové a dále pak na kontaktních místech Spokojeného domova ve Veselé u Mnichova Hradiště, v Jičíně, v Turnově a v Zahradnictví Spokojené slunce v Dolním Bousově. Z výtěžku prodeje kalendáře budou podpořeny sociální služby Spokojeného domova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám