Hlavní obsah

Herec Jiří Bartoň besedoval s žáky v Bystřici pod Hostýnem, v Kroměříži zazpívá

Novinky, Robert Rohál

Beseda s hercem a zpěvákem Jiřím Bartoněm proběhla v úterý 19. června v jídelně Základní školy Pod Dubíčkem v Bystřici pod Hostýnem. Umělec vyprávěl nejen o sobě a svých rolích, divadle a seriálech, ale také o svých dětských snech. Současně vedl dialog se školáky o tom, čím žijí oni a co baví je.

Foto: archiv Dáša Míčková

Jiří Bartoň v palbě otázek Dáši Míčkové, vlevo sedí Vítězslav Tichý.

Článek

Besedu uvedla učitelka Dáša Míčková, která herce Jiřího Bartoně, známého především z několika televizních kriminálních seriálů, přivítala. Díky jejím otázkám se rozvyprávěl o svých divadelních i televizních rolích. Zajímavé bylo i jeho vyprávění o tom, jak se točí seriál anebo jaké to je mít šatnu s Bolkem Polívkou.

Sympatický herec také prozradil, že se už brzo objeví nejen v novém filmu režiséra Jiřího Svobody Rašín, ale že dostal i roli v připravovaném německém historickém seriálu. Vedle toho se spolupodílí na nové knize o filmových hercích z období první republiky a protektorátu.

A co děti nejvíc zajímalo? Například to, jaký má Jiří Bartoň vztah ke sportu a autům, jaký býval coby kluk, jestli cvičí, jaké má auto, kolik je mu let a kolik má dětí. Pak se role obrátily a otázky padaly z úst Jiřího Bartoně. Nakonec došlo i k tomu, že mu jeden žák zazpíval, jiný si s ním zase vyměnil mailovou adresu, zatímco dívky se s ním chtěly vyfotografovat.

Děti si myslely, že Jiří Bartoň i zazpívá, ale omluvil se – neměl s sebou „svou“ pianistku Marii Drkulovou. Zato však pozval všechny přítomné, včetně paní ředitelky Jaroslavy Bezděkové, na své pěvecké vystoupení, které se uskuteční v pátek 22. června od 17 hodin ve foyer Domu kultury v Kroměříži.

Besedy v bystřické škole se zúčastnil i filmový historik a znalec českého filmu Vítězslav Tichý, který v závěru pohovořil právě o herectví Jiřího Bartoně.

„Beseda s Jirkou Bartoněm se nejenže setkala s příznivým ohlasem, ale znovu jsem si uvědomila, kolik talentu, empatie a pokory v sobě tento umělec má. S dětmi si padl do noty od první chvíle, a to bylo na tom právě to krásné a radostné,“ uzavřela Dáša Míčková, která akci moderovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám