Hlavní obsah

Herec Dušan Sitek bude besedovat v Domě kultury v Kroměříži, kam se vrací jako domů

Novinky, Robert Rohál

Seriál Policie Modrava, ale také divadelní inscenace Králova řeč, Kdo je tady ředitel nebo Zatmění. To jsou tituly, v nichž hraje předtím zlínský a dnes pražský herec Dušan Sitek. 27. února se s ním navíc diváci mohou setkat na besedě v kroměřížském Domě kultury.

Foto: archiv Dušan Sitek

Dušan Sitek a Ilona Svobodová v inscenaci Zatmění, která se hraje v Divadle Broadway Praha.

Článek

Těšíte se na besedu v Kroměříži? Kolik takových besed máte za sebou?

Do Kroměříže se samozřejmě těším moc, v Domě kultury jsem hrál se zlínským divadlem, ale i s Divadlem pod Palmovkou a se Švandovým divadlem. Určitě se mi vybaví i vzpomínka na paní Ludmilu Cápkovou, jednu z největších osobností amatérského divadla, se kterou jsem měl tu čest stát na jevišti ve Zlíně v Maryši, kde byla skvělou Babičkou. Byl jsem tady jako moderátor při otevření zrekonstruované Květné zahrady a při prohlídce tohoto skvostu jsem si uvědomil, že je to snad jediný projekt, kde je vidět každá vynaložená koruna. Besedám se nevyhýbám, i když díky mému pracovnímu vytížení jsem jich moc neabsolvoval.

V Kroměříži vás ale bude zpovídat herec Jiří Bartoň, takže by mělo dojít jen na samé kultivované otázky...

S Jurou se známe delší dobu a určitě si dopředu nastuduje celý můj životopis a jeho otázky mě nepřivedou do rozpaků. Může to být veselé povídání a určitě zavzpomínám i na ty vážnější věci. Každopádně doufám, že i diváci budou zvědaví a budou se ptát a ptát. 

V kolika divadelních titulech zrovna hrajete a co nového je teprve před vámi?

Nejdéle a nejraději hraju logopeda v Králově řeči v Divadle pod Palmovkou - i v Kroměříži nám diváci stáli, ve Švandově divadle ve hře Kdo je tady ředitel se skvělým Michalem Dlouhým. V Divadle Palace rád hraju Starou dobrou kapelu s Václavem Postráneckým v hlavní roli a v Divadle Broadway miluju Zatmění, což je momentálně moje největší role, která mi dává zabrat fyzicky a hlavně psychicky.

Jak hodnotíte vaše herecké partnerství třeba s Ilonou Svobodovou, s níž hrajete v inscenaci Zatmění?

S Ilonkou to bylo naše první setkání při práci a dovolím si říct, že jsme si padli do noty od první čtené zkoušky. Z hlediště lehce poznáte, jestli se kolegové na jevišti milují, nebo nenávidí. A my tvoříme s Ilonou nádherný harmonický manželský pár a těšíme se na každou reprízu.

Vaše další pracovní aktivity? Film, televize a jiné projekty?

Asi třicetkrát jsem si zahrál v legendární inscenaci Sluha dvou pánů v Národním divadle s Mirkem Donutilem, a pokud všechno vyjde, zahrajeme si to znovu v jedné zámecké zahradě. Čeká mě další zkoušení v Divadle Palace, s divadlem Letí bych měl nazkoušet antické plenérové divadlo na Štvanici, a léto bych si měl užívat na Šumavě při natáčení nových osmi dílů Policie Modrava...  A rád bych stihnul namluvit i další audioknihy. 

Reklama

Výběr článků

Načítám