Hlavní obsah

Herci Slováckého divadla telefonují seniorům

Novinky, Petra Kučerová

Ačkoliv pandemie znemožnila hercům Slováckého divadla hraní i přípravu nových inscenací, nesložili ruce do klína a pomáhají, kde mohou. Někteří šijí roušky, jiní obstarávají ohroženým skupinám lidí nákupy a teď přicházejí s novinkou s názvem Jako na zavolanou.

Foto: archiv Slováckého divadla - Rychlé šípy

"Haló, tady Slovácké divadlo!" Někteří senioři se mohou těšit na telefonáty přímo od herců ze Slováckého divadla.

Článek

„Uvědomili jsme si, jak někteří senioři potřebují úplně obyčejný rozhovor. Aby se někdo zajímal o to, co dělají, co mají rádi nebo i o to, čeho se třeba obávají,“ uvedl ředitel divadla Michal Zetel s tím, že takové rozhovory teď se seniory vedou sami herci. „Mají empatii a mnozí mají také starší rodiče, tak vědí, jak je to důležité.“

Výzvu k zasílání příběhů seniorů zveřejnili divadelníci na svém facebookovém profilu a za pouhý půlden oslovila deset tisíc lidí. Hlásí se diváci z celé republiky. Například Andrea Stará napsala: „Jsem v Praze, moje maminka je na Moravě, jsem zdravotní sestra a nemůžu za ní. Tak by určitě mamce udělalo radost aspoň krátké potěšení a povídání.“

Do akce se zapojuje celý herecký soubor. „Jsem rád, že heslo Jsme Slovácké divadlo! v tomto případě platí bezezbytku,“ těší ochota pomáhat ředitele Michala Zetela.

Herci vrací přízeň věrným divákům

A co na akci říkají samotní herci? „Neváhala jsem ani na chvilku. Seniorů je v našem hledišti večer co večer spousta a když potřebujeme podržet, tak nám fandí a často po představení tleskají ve stoje. Moc rádi jim tu přízeň teď vrátíme a zkrátíme ten nekonečný čas, kdy všichni čekáme, až bude zase dobře,“ svěřila se herečka Jitka Hlaváčová, která se nedávno blýskla coby Kostelnička v Její pastorkyni a teď má rozezkoušenou další hlavní roli, tentokrát v komedii Prokletí nefritového škorpiona.

Akce Jako na zavolanou je časově neomezená, herci Slováckého divadla jsou podle slov ředitele Slováckého divadla Michala Zetela připraveni telefonovat seniorům do té doby, dokud o to bude zájem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám