Hlavní obsah

Herci, které jsme vybrali do filmu Isabel, jsou luxusní, říká Lukáš Melník

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

V novém celovečerním thrilleru Isabel, jehož premiéra je ohlášena na květen, má herec, mimochodem člen ostravského Divadla Petra Bezruče, Lukáš Melník nejen roli Morela, ale současně je s Janem Lengyelem z Pegasfilmu spoluproducentem a společně s Marcelem Škrkoněm i druhým režisérem.

Foto: archiv Lukáš Melník

Lukáš Melník ve filmu Isabel.

Článek

Proč a z jakého podnětu vznikl váš film Isabel?

Docela jednoduchá otázka, ale přitom i tak složitá. Důvodů je hned několik. Odhodlání, ctižádost, chuť určitého rebelství a potřeba připomenout, že kamera Ostravě velmi sluší.

Film má dva režiséry,  což nebývá zase tak častý jev...

Je faktem, že v českých poměrech se nejedná o tak častý jev. V našem případě to přišlo samo a nikdo nad tím ani nepřemýšlel, prostě to tak mělo být.

O čem ten film vlastně je a co by měl divákům říct či přinést?

Stručně řečeno to bude o životě, o lásce, fantazii a strachu, ale i o pravdě a smíření se s ní. Chceme diváka hlavně bavit. Co si z toho odnese, je už na každém z nich.

Zajímavé je i herecké obsazení, které se skládá z ostravských herců. Podle čeho jste vybírali a jaký vy sám z toho máte pocit?

Pocit klidu, protože herci jsou luxusní. Ostrava má vůbec velmi zvláštní kouzlo, a to nejen jako industriální město s velkým kulturním rozpětím, ale hlavně v poutu mezi lidmi. Herci ze všech divadel nemají problém se potkat v hospodě a dobře se bavit. Co se týče výběru herců do filmu, byl to jednoduše dramaturgicko-režijní záměr.

Myslíte si, že má Isabel šanci oslovit diváky?

Pevně věřím, že ano. Taky jsme diváci.

Reklama

Výběr článků

Načítám