Hlavní obsah

Hejtmanův pohár putoval do Podbřezí

Novinky, Dana Ehlová

Základní škola a Montessori mateřská škola Podbřezí se pyšní vítězstvím v soutěži o Hejtmanův pohár v rámci Královéhradeckého kraje. Žáci i pedagogové školy převzali z rukou hejtmana Jiřího Štěpána šek na 10 tisíc korun, originální trofej a poukázky na nákup sportovního vybavení.

Foto: Královéhradecký kraj (archiv)

Hejtman Jiří Štěpán předává pohár Terezce a Lucce Hofmanovým ze základní školy v Podbřezí.

Článek

Hejtmanův pohár pořádá už čtvrtým rokem pro žáky a žákyně základních škol Asociace amatérských sportů ČR. Soutěží se ve 14 krajích, o 14 nejlepších krajských škol a 14 pohárů hejtmana. Cílem soutěže je podpořit u dětí a mládeže zdravý životní styl a pozitivní vztah k pohybovým aktivitám.

Po výborných výkonech všech žáků vybojovala letos v Královéhradeckém kraji trofej Základní škola a Montessori mateřská škola Podbřezí, která s počtem 4 189 bodů skončila v celorepublikovém srovnání škol na 17. místě a porazila i školy s lepším sportovním zázemím.  

Odměny za druhé místo převzali zástupci Základní školy a Mateřské školy Bílý Újezd, tedy obce sousedící s Podbřezím. Obě školy zapojily do opičí dráhy naprosto všechny své žáky, čímž naplnily hlavní cíl pořadatele soutěže, aby se pohybovým aktivitám věnovalo co nejvíc dětí. Třetí příčku obsadila Základní škola Habrmanova z Hradce Králové.

Nejlepší školy přebíraly ocenění přímo v sídle hejtmanství. Mezi žáky vítězné školy z Podbřezí nechyběla Lucka Hofmanová, která absolvovala opičí soutěžní dráhu v rámci sportovního kroužku.

A její dojmy z vyhlášení vítězů? „Pan hejtman říkal, že nám moc gratuluje. Ocenil, že jsme malá škola. Také slíbil, že naší školu přijede někdy navštívit,“ prozradila členka nejlepšího týmu, jehož součástí byla i mladší sestra Terezka a další spolužáci.

Reklama

Výběr článků

Načítám