Hlavní obsah

Hejtman jednal o pobočkách pošt v Karlovarském kraji

Novinky, Alena Lochmannová

Česká pošta nebude v nadcházejícím období rušit žádnou ze svých poboček na území Karlovarského kraje. Se starosty kraj v současnosti jedná o převodu některých poboček na smluvní partnery, kterými jsou většinou obce. Vedení Karlovarského kraje bude situaci monitorovat.

Článek

Vyplynulo to z jednání hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla s ředitelem regionální pobočkové sítě České pošty Miloslavem Mrvíkem.

Projekt Partner, díky kterému chce Česká pošta zajistit další fungování svých pracovišť hlavně v menších obcích, vychází ze zkušeností ze zahraničí. V řadě zemí funguje část pobočkové sítě na bázi smluvního partnerství. Pošty provozují třetí strany, nejčastěji se jedná o obce nebo soukromé subjekty.

„Podle mých informací budou představitelé České pošty v příštích dnech jednat se starosty Bublavy, Lomnice, Vojkovic a Chlumu sv. Maří o tom, že by obce vstoupily do smluvního partnerství a pobočky provozovaly,” vysvětlil hejtman.

Dohoda s obcemi jako partnery České pošty by měla být oboustranně výhodná například kvůli uzpůsobení otevírací doby pošty podle potřeb obyvatel.

Diskutovalo se ale také o tom, zda přichází v úvahu rušení některých poboček v regionu.

„V případě, že by do budoucna chtěla Česká pošta z úsporných důvodů redukovat počet poboček, jsme připraveni, že by zachování pošt hlavně v malých obcích finančně podpořil Karlovarský kraj,” zdůraznil Martin Havel.

V současnosti se na území Karlovarského kraje nachází podle údajů České pošty 111 poštovních poboček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám