Hlavní obsah

Hejbejte se a zpívejte vstupuje do osmého ročníku

Novinky, Petr Mráček

Cvičitelka a moderátorka Hanka Kynychová odstartovala už osmý ročník tanečního charitativního Hejbejte se a zpívejte, který se věnuje volnočasovým aktivitám dětí v dětských domovech. Vše bylo odstartováno 19. července.

Foto: archív Nadační fond Hanky Kynychové

Hejbejte se a zpívejte - letní soustředění

Článek

Prostřednictvím tohoto projektu se děti z dětských domovů mohou věnovat tanci a zpěvu na profesionální úrovni.  V současné době s Nadačním fondem Hanky Kynychové, který oblíbený projekt pořádá, spolupracuje 18 dětských domovů z celé České republiky. 

Již tradičně uspořádala známá cvičitelka letní soustředění ve svém pražském fitku, kde se během tří týdnů vystřídá několik stovek dětí z dětských domovů. To, že je tento projekt Hančinou srdeční záležitostí, je více než jasné.

Vypráví o něm s neuvěřitelným zanícením: „Ve svém fitku pořádám soustředění už po třetí. Vždycky je to pro mě velký ´záhul´, ale ta energie, kterou děti v tělocvičně nechají, je neuvěřitelná. Sice jsem po jejich odjezdu strašně unavená, a vždycky když děti odjedou, mívám bezprostředně potom v tělocvičně lekci s veřejností. A tak si najdu tu jejich energii, kterou mi tam nechaly ve všech v rozích tělocvičny, a cvičí se mi báječně!“

Hančiny aktivity pro děti z dětských domovů podporuje bez nároku na honorář nejen řada profesionálních lektorů tance a zpěvu, ale také mnoho známých osobností. Na letošní letní soustředění přišli děti pozdravit Petr Vágner, Kristýna Janáčková, Lucie Křížková-Váchová,  Kateřina Mátlová a Petr Vojnar.

Petr Vágner podporuje Hejbejte se a zpívejte od jeho vzniku. Takže celých osm let. „Nadchlo mě, že někdo děti vede a motivuje, a že děti o to mají zájem,“ vysvětluje Petr, proč Hančino pozvání na tuto charitativní akci nikdy neodmítne.

V loňském roce dokonce vedl kurz moderování, který děti letos zúročí v kategorii muzikál, kde mají nově i mluvené slovo. „Nejsem muzikálový herec, ale obdivuji spojení tance, zpěvu a výborného hereckého výkonu. Kdybych produkoval muzikál, určitě bych obsadil Lukáše z Humpolce,“ chválil známý moderátor výkony dětí v kategorii věnující se muzikálu.

Muzikálová kategorie je letos nastudována na téma muzikálu Antoinetta – královna Francie. Ti nejlepší z nejlepších, kteří zvítězí na listopadových finálových závodech, si dokonce za odměnu zatančí na prknech divadla Hybernia v jednom z představení tohoto muzikálu. 

Lucie Křížková-Váchová dorazila na ukázkové odpoledne s dvouletým synem Davídkem přímo z Plzně, kde bydlí. Ani ona totiž nikdy neodmítá Hančino pozvání na tuto akci. Lucii tentokrát nadchla kategorie latino dance.

Mezi další kategorie patří aerobik, který pro tři věkové skupiny vede Hanka Kynychová. Ty nejmenší děti si oblíbila herečka Kristýna Janáčková. 

Všichni zúčastnění se shodli, že děti z dětských domovů, které tančí a zpívají pod vedením Hanky Kynychové a jejího týmu, mají jedno společné – talent! A s talentem je třeba pracovat. Děti bez rodin, kterým se Hanka Kynychová prostřednictvím svojí nadace každoročně věnuje, mají tu jedinečnou možnost!  Děti z dětských domovů totiž nepotřebují pouze finanční podporu, důležitá je hlavně motivace a osobní přístup.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám