Hlavní obsah

Házenkářky Sokola Poruby zažily dvojí radost

Novinky, Josef Zajíc

Dvojí radost zažily na palubovce haly SAREZA v Ostravě-Přívoze házenkářky DHC Sokola Poruba. Nejprve porazily děvčata obávaného klubu DHK Baník Most a pak převzaly z rukou zástupců Českého svazu házené bronzové medaile za třetí místo v dlouhodobé soutěži Interligy.

Foto: Josef Zajíc

Házení žen. OPstrava 11.4.2015. DHC Sokol Poruba : DHK Banék Most 24:23. V bnrance hostí Eva Bezpalcová.

Článek

V sobotu 11. dubna v 18 hodin se v posledním utkání Interligy v házené žen utkaly házenkářky DHC Sokola Poruba se skvělými hráčkami DHK Baníku Most. Téměř 400 fanoušků očekávalo tvrdý boj a ten se také konal.

Velmi dobře zkoncentrované hráčky Sokola, jedoucí na vlně vítězství, si byly vědomy, že nemohou zklamat sebe, fanoušky a trenéry. Hned v úvodu zabraly a ve 14. minutě vedly 8:5, což bylo překvapení, protože se čekal tvrdý a vyrovnaný zápas. Sokolkám se dařilo a do šaten odcházely se zdánlivě jednoznačným náskokem 15:10 nad skvěle hrajícími svěřenkami trenérů Baníku Most Luboše Hudáka a Jiřího Hanuse.

Přes velmi dobře hrající Ostravanky a skvěle chytající Markétu Dolákovou, která kryla 12 střel, přišel obrat. Seveřanky z Mostu v průběhu šesti minut druhého poločasu ukázaly, proč jsou v Interlize na druhém místě. Nastřílely soupeřkám z Ostravy šest branek a ve 45. minutě utkání srovnaly stav na 19:19.

Po time-autu trenéra DHC Sokola Poruba Jana Beňádika se sokolky srovnaly a daly v průběhu následujících pěti minut pět branek, hráčky Mostu kontrovaly a v čase 58 minut a 58 vteřin bylo srovnáno na 23:23.

V závěru akčního utkání hráčky Poruby vstřelily v čase 59:40 vítězný 24. gól. Z výsledku 24:23 byla šťastná Ostrava, fanoušci, hráčky i trenéři.

V týmu hostí velmi dobře zachytala Eva Bezpalcová. Martina Weisenbilderová nastřílela sokolkám 7 branek. Na ostravské straně byla opět skvělá v brance Markéta Doláková. Leona Šviráková a Šárka Marčíková daly po šesti brankách a spolu s Petrou Adámkovou (4 branky) se výrazně podílely na těsném vítězství. Utkání rozhodoval Radoslav Kavulič a Libor Skružný.

Zástupci Českého svazu házené předali hráčkám DHC Sokol Poruba bronzové medaile za třetí místo v Interlize. Házená v Ostravě, ale nekončí. Pokračuje soutěž v české části.

V semifinále play off, které se hraje na dva vítězné zápasy, se DHC Sokol Poruba střetne s pražskou Slavií. První utkání se bude hrát 1. května v Praze, odveta 7. května v hale Sareza v Ostravě. Případný další zápas se bude hrát 8. května opět v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám