Hlavní obsah

Házenkářky Sokola Poruby v odvetě ztrátu dohnaly a postoupily do semifinále

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 11. března v hale zaplněné 676 fanoušky se konalo odvetné utkání v házené žen mezi DHC Sokol Poruba a celkem Kram Start Elbląg z Polska. V Polsku Ostravanky prohrály 24:29 - pětigólovou ztrátu nakonec dohnaly a postoupily.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 12.3.2017 Házená žen. Sokol Poruba : Kram Star Elbląg 27:14.

Článek

Již před utkáním byla hala SAREZA v Ostravě-Přívoze zcela plná. Polští fanoušci zaplnili, z pohledu z palubovky, levou část divácké arény. Fandili pod logem družstva a heslem: Každá chvíle je dobrá, když si odnášíš vítězství.

Obě družstva se do hry pustila tvrdě a odhodlaně. V deváté minutě byl stav nerozhodný 4:4. Ostravské hráčky hrály od počátku výborně, držely obranu, dařilo se jim v útoku. Ve 25. minutě prvního poločasu vedly 13:7.

Do konce poločasu obě družstva přidala po jedné brance a tak do šaten odešly spokojenější ostravské hráčky, které v tu chvíli vedly 14:8, což byl potřebný rozdíl o šest branek.

Ve druhé polovině utkání daly první branku Polky. Ovšem od 23. minuty již byly suverénní ostravské hráčky. Vycházela hra obou brankářek Markéty Dolákové a Lenky Roháčkové. Dařilo se obraně i útoku. Tvrdě hrající Polky se nevdávaly. Ve 45. minutě stáhly stav hry na 20:14 ve prospěch Ostravy.

Ostravské hráčky vycítily možnost vítězství a postupu. Nasadily nejvyšší rychlost. V závěru druhého poločasu již dávaly branky jen sokolky. Diváci odměnili obě družstva bouřlivým potleskem. Utkání skončilo vítězstvím DHC Sokol Poruba 27:14.

Radost byla veliká, hráčkám DHC Sokol Poruba se podařilo poprvé v bojích Challenge Cupu postoupit do semifinále.

„Vlastně je to úžasné. Jsem ráda, že se nám povedlo zvítězit a postoupit do dalších bojů. Jsme na vítězné vlně a doufám, že v tom budeme pokračovat. V utkání  v Polsku nám nejvíce problému dělala Silwia Lysewská. Před domácím utkáním jsme se připravovaly na celý tým i na ni. Věděly jsme, že jak ona, tak i další holky umí střílet z dálky, takže jsme se na to připravily. Chodily jsme proti střelkyním. Prostě se nám to podařilo. Obrana byla suprová. Troufám si říct, že dnešní hra byl náš nejlepší výkon,” řekla po utkání kapitánka týmu Leona Šviráková.

„Je to super, postoupily jsme. Byl to skvělý, kolektivní výkon, srdce, duše, bojovnost. Tak by se dal charakterizovat náš výkon. Fanoušci nám hrozně moc pomohli a bylo fajn, kdyby chodili pořád,” řekly v euforii po utkání Markéta Doláková, Lenka Roháčková a toho času zraněná Hana Maiwaelderová.

Kram Start Elbląg: Trenér Andrezj Niewrazawa. Alexandra Dankowska - 4 branky, Magda Balsam, Johanna Waga, Patrycia Swirzewska, Ewa Andrzejewska - 2, Dominika Grobelska a Sylwia Lisewska - 1.

DHC Sokol Poruba: Trenér Peter Olšavský. Michaela Konečná, Diana Tomašechová - 5 branek, Leona Šviráková, Alžběta Rechtorisová, Šárka Marčíková - 4, Alica Kostelná - 3, Silvie Polášková - 2.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám