Hlavní obsah

Házenkářky Sokola Poruby porazily tým ze Sence, v interlize skončily třetí

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 6. dubna večer házenkářky DHC Sokola Poruba doma vyhrály již poslední utkání mezinárodní interligy v házené žen nad slovenským celkem ŠPK Piccard Senec vysokým rozdílem 39:30. Tím definitivně obsadily v mezinárodní interlize třetí místo.

Foto: Josef Zajíc

Petra Adámková (Sokol Poruba) střílí branku.

Článek

Házenkářkám DHC Sokola Poruba se doma daří. Přes prohru v Mostě se v sobotu 6. dubna zkoncentrovaly a vyhrály s přehledem 39:30 nad slovenským celkem ŠKP Piccard Senec.

Od samého počátku se utkání vyvíjelo tak, že si byla obě družstva vyrovnaným soupeřem. Ještě v šesté minutě bylo utkání nerozhodné 4:4. Ve dvacáté páté minutě byl rozdíl mezi oběma družstvy jen dvě branky ve prospěch Poruby. V závěru pak Sokolky výrazným tlakem na soupeře vyhrály poločas 19:14.

V druhé půli hry byly hráčky Sokola ještě důslednější, zlepšily obranu a střelbu. Ve 43. minutě již vedly o deset branek 29:19. Rozdíl se v průběhu další hry zvýšil až na 11 bodů. Slovenky se ale snažily a stáhly výsledek na konečný stav 39:30 ve prospěch Sokola Poruba.

V brance Ostravanek velmi dobře chytala Markéta Doláková, kterou v závěru hry vystřídala Sabina Bártová. Nejlepší střelkyní Sokola Poruby byla Michaela Hrbková s 12 vstřelenými brankami a Romana Chrenková se 7 góly.

V slovenské brance převážně chytala Martina Ladicsová. Veronika Vasilenková byla pak nejúspěšnější střelkyní ŠPK Piccard Senec. Vstřelila Porubě čtyři branky.

Třetí místo v mezinárodní soutěži interligy v házené žen považuje trenér Poruby Ján Beňádik za velmi úspěšné. V roce 2012 hráčky obsadily 4. místo Mezinárodní interlize a tak došlo k faktickému zlepšení a bronzová medaile se počítá.

Soutěž v házené žen pokračuje nadstavbovou částí a to tak, že čtyři nejlepší české celky z interligy se utkají dvoukolově mezi sebou o mistrovský titul České republiky, který družstvo DHC Sokol Poruba v roce 2012 získalo.

V roce 2013 se o Mistrovský titul budou ucházet: Most, Sokol Poruba, Veselí nad Moravou a Slavia Praha. Již v sobotu 13. dubna se ostravské hráčky utkají doma s Veselí nad Moravou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám