Hlavní obsah

Házenkářky DHC Sokola Poruba opět vyhrály, poprvé ve žlutých dresech

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další domácí vítězství zaznamenaly, tentokrát ve žlutých dresech, házenkářky DHC Sokola Poruba v průběhu devíti dnů. Po jasném vítězství nad HK Zlínem zvítězily i v sobotu 23. února se Sokolem Písek.

Foto: Josef Zajíc

Útok Ostravy: Mária Révajová(11). Obrana Písku Zuzana Keslerová (6) a Kateřina Vrabcová (3).

Článek

V sobotu 23. února v 18 hodin představil publiku moderátor nejprve hosty ze Sokola Písek a pak fanouškům představil domácí hráčky, které nastoupily poprvé ve žlutých dresech s černým logem Ostravy. Mezi diváky bylo i 300 fanoušků fotbalového oddílu Baníku Ostrava, kteří předtím šli povzbudit svůj tým na utkání Baníku s Budějovicemi. Podle informací z webové stránky oddílu www.hazenaporuba.cz se fanoušci chovali velmi slušně a byli podporou hráčkám při utkání.

Přestože hráčky Sokola Písek jsou v tabulce na předposledním místě s 5 body, do Ostravanek se pustily nekompromisně. Ještě ve 13. minutě hrály nerozhodně 6:6.

V dalším průběhu se hráčky DHC Sokola Poruba zkoncentrovaly, rozchytala se brankářka Lenka Roháčková. První polovinu vyhrály nad Pískem 18:13.

Hned v úvodu druhé poloviny hráčky Písku snížily stav na 14:18. Ostravanky kontrovaly a vzápětí daly dvacátou branku. Nastala přetahovaná, ale sokolky si držely desetigólový náskok. Od 40. minuty se do ostravské branky postavila Markéta Dolanská, která svým výkonem prokázala, že tým má k dispozici dvě skvělé gólmanky.

Od stavu 34:26 již dominovalo družstvo Poruby. Následovala šňůra gólů do branky Písku. Konečný výsledek po 60 minutách hry byl 38:26. Po šesti brankách do sítě Sokola Písek daly Alžběta Tothová, Romana Chrenková a Michaela Hrbková. Nejlepší střelkyní ze Sokola Písek byla Michaela Borovská se sedmi vstřelenými góly.

Na krátké tiskové konferenci po utkání se vyjádřil ke hře nejprve trenér hostí Jan Slavík: "Dařilo se nám pouze v úvodu. Ještě do 15. minuty hry jsme byli rovnocenným soupeřem. Pak se ukázala zkušenost mistrovského týmu z Ostravy. Je jim třeba pogratulovat."

Trenér domácích Ján Beňadik byl spokojen s výsledkem. "Vyhráli jsme, máme další body. V tabulce jsme třetí o bod za Michalovcemi a chybí nám čtyři body na první Most."

Další utkání je na programu 1. března v 18 hodin, kdy se hráčky Sokola Poruba utkají s DHK Zorou Olomouc. Olomoucké družstvo je v současné době na 9. místě v tabulce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám