Hlavní obsah

Házenkářkám Sokola Poruby se první utkání osmifinále Challenge Cupu vydařilo

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 4. února se házenkářky DHC Sokola Poruba utkaly v osmifinále Challenge Cupu s kosovským celkem KHF Shqiponja ve sportovní hale SAREZA v Ostravě-Přívoze. První důležité utkání zvládly Ostravanky skvěle, vyhrály v poměru 50:18 a připravily si víc než dobře výchozí pozici pro odvetu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 4.2.2017 Házená žen. Challenge Cup. DHC Sokol Poruba : KHF Shqiponja 50 :18.

Článek

Obě družstva dovedla na palubovku haly dívčí omladina Sokola Poruba. Byly představeny hráčky družstva KHF Shqiponja z Kosova, domácí hráčky Sokola a také rozhodčí Pinarunlu Hatipoglu a Mehtap Simsek, obě z Turecka. Zcela zaplněná tribuna 620 diváky bouřlivě povzbuzovala domácí, ale byla korektní i k soupeřkám.

Prvních deset minut jako by hrály jen sokolky. Každou minutu padla branka do sítě házenkářek KHF Shqiponja a stav byl 10:3. Hráčky z Kosova se chytly. Stav mírně dotahovaly. Pak se jim opět přestalo dařit. Před ostravskou brankou stabilně ztrácely míče a vzápětí dlouhými přihrávkami, maximálně přes dvě až tři hráčky, se sokolky dostávaly k osamocené kosovské gólmance. Stav na konci prvních 30 minut poločasu byl nebývalý. Hráčky Sokola šli spokojeně do šatny s výrazným vedením 27:8.

Ve druhém poločase dal trenér DHC Sokola Poruby Peter Olšavský šanci dalším hráčkám na soupisce a do branky nastoupila po vynikající Markétě Dolákové, dnes stejně dobrá, Lenka Roháčková. 

Brankostroj pokračoval. Velmi sympatické bylo, že soupeřky se nevzdávaly. Bojovaly, co to šlo, a tak se zvyšoval brankový stav i na straně ostravských hráček. 

Závěrečné skóre bylo impozantní. Házenkářky Sokola Poruba zvítězily vysoko 50:18 a tak trochu smazaly výrazný neúspěch v Interlize s týmem Slavia Praha. 

Diváci hráčky obou družstev odměnili potleskem vestoje. Zasloužily si to. Soupeřky z Kosova za urputnou hru a sokolky za boj do poslední minuty.

„Do odvetného zápasu jsme se snažily udělat co nejlepší výsledek. Co nejvyšší skóre, protože za týden to bude v Kosovu velmi náročné. V podstatě půjde o naprosto jiné utkání. Diváci budou své hráčky burcovat k maximálnímu výkonu a my se na to budeme muset připravit. Ve středu hrajeme se Zlínem Interligu a v sobotu je odvetné utkání. Budeme dělat vše pro, aby byl zapomenut výpadek hry se Slavií, a abychom se v Challenge Cupu dostali do čtvrtfinále. Dále se pak uvidí,” řekla po utkání Šárka Marčíková, která vstřelila pět branek - mimo jiné i tu padesátou.

KHF Shqiponja: Bela 6 branek, Barjamaj - 4, Ibrahimi, Kelemdi - 3, Baska, Mehmeti - 1.

DHC Sokol Poruba: Revajová - 11, Minarčíková - 8, Tomašechová, Sekulová - 6, Polášková, Marčíková - 5, Kostelná, Rechtorisová - 3, Šviráková, Konečná - 2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám