Hlavní obsah

Házenkářkám Sokola Poruba se doma daří, jasně přehrály Partizánské

Novinky, Josef Zajíc

Počtvrté v řadě v domácím prostředí hráčky DHC Sokola Poruba opět zvítězily. V pátečním utkání s HK Danlong Partizánské přesvědčily početné diváky vítězstvím v poměru 33:18. Dominovala brankářka Lenka Roháčková, která kryla 19 střel, z toho jednu sedmičku.

Foto: Josef Zajíc

Utkání v házené žen v Ostravě mezi DHC Sokol Poruba a HK Danlog Partizánské. Výsledek 33:18. 15.3.2013

Článek

Zpočátku se ovšem zdálo, že o povinné vítězství budou muset domácí hráčky tvrdě bojovat. Ještě v osmé minutě byla hra vyrovnaná 2:2. V té době Roháčková chytila sedmimetrový hod a své kolegyně uklidnila. Obě družstva v první polovině bojovala o každý míč. První poločas skončil vítězstvím domácích 13:11.

Druhý poločas už byl kompletně v režii Sokola Poruba. Domácí hráčky hrály kolektivně a všechny nechaly na hřišti poslední síly. Po celou dobu velmi dobře zachytala brankářka Sokola s číslem 1 Lenka Roháčková, která bravurně pochytala 19 střel na branku. K malému počtu branek v domácí síti zabránila také dobře hrající obrana. Hráčky bojovaly jako lvice. Stresující situaci si sokolky připravily v době, kdy byly tři vyloučené, a bránily šest proti třem.

Zatímco v druhé polovině Ostravanky vstřelily patnáct branek, soupeřky ze Slovenska jen sedm. Vítězství DHC Sokola Poruba na HK Danlog Partyzánské 33:18 bylo zasloužené a trenér Ján Beňadik po utkání svým svěřenkyním poděkoval.

Do ukončení základní části chybí hráčkám odehrát ještě dvě utkání, která budou hrát až 30. března v Mostu. Družstvo žen Mostu toho času vede Interligovou tabulku se 40 body (celkové skóre 642:499).

Nejlepší střelkyněmi hostů byly Klaudia Michnová se 4 brankami, Selma Blažeková a Eva Minarčíková se strefily třikrát. Z domácích hráček byla nejproduktivnější Romana Chrenková se sedmi vstřelenými brankami před Michaelou Hrbkovou, která dala šest gólů. O celkové skóre domácích se postaralo deset hráček, zatímco z družstva hostí se na stavu podílelo hráček osm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám