Hlavní obsah

Havířov staví skatepark. Chce jej financovat z dotace

Novinky, Josef Zajíc

Nový multigenerační sportovně rekreační areál roste v těsné blízkosti centra města Havířova. Město bude stát více než třicet milionů korun. Na tuto akci nyní město Havířov usiluje o dotaci od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Foto: Josef Zajíc

Havířov 17.12.2018 Město Havířov buduje nový skatepark.

Článek

Havířov v letošním roce zahájil výstavbu správní budovy. Postup prací však závisí na klimatických podmínkách, proto zásadní stavební práce čekají město v příštím roce 2019. Předpokládaný termín dokončení stavby je červen 2019. Areál se staví v sousedství ulic Národní třídy, ulice Evžena Rošického, ulice Jana Žižky a ulice Lázeňské. Sousedit bude také s ulicí Na Spojce.

„Stavba areálu je pro nás, pominu-li rekonstrukci přednádražního prostoru, jednou z nejvýznamnějších investičních akcí příštího roku. Plánování výstavby skateparku provázely obavy místních obyvatel, že kvůli sportu bude v lokalitě větší hluk. Firma, která nám areál staví, má s výstavbou podobných sportovišť bohaté zkušenosti. Areál, který stavíme, nemůžeme srovnávat se starým havířovským skateparkem u Městské sportovní haly. Na stavbu jednotlivých prvků sportoviště firma využívá nejmodernější technologie, tak aby se hlučnosti předešlo,” vysvětlil Bohuslav Niemiec, náměstek primátora města Havířov pro investice a chytré město.

Součástí stavby bude moderní skatepark, horolezecká stěna, pohybové aktivity pro děti a seniory, správní budova se sociálním zařízením a další zpevněné plochy a mobiliář.

Podle informace tiskové mluvčí havířovského magistrátu Mgr. Jany Kirš se minulý týden v Praze uskutečnílo pro město Havířov důležité jednání na MŠMT, kterého se zúčastnil primátor města Havířova Josef Bělica, jeho náměstek Bohuslav Niemiec a také radní pro sport Daniel Vachtarčík.

Společně s náměstkem pro řízení sekce sportu a mládeže Karlem Kovářem a vládním zmocněncem pro sport Milanem Hniličkou jednali o možnostech čerpání investiční dotace MŠMT z výzvy V4 sport na výstavbu skateparku v Havířově.

„Náš projekt je pro MŠMT zajímavý hlavně proto, že skateboarding bude zařazen mezi olympijské sporty. Podle informací předsedy spolku Skate klub Havířov Petra Vašuta, který je členem České skateboardové asociace a se kterým jsem nyní v kontaktu, máme v Havířově v užší reprezentaci dva zástupce tohoto sportu. Chceme získat podporu právě ze svazu skateboardistů, aby bylo opravdu zřejmé, že Havířov bude jakýmsi centrem základny skateboardové reprezentace,” uvedl Daniel Vachtarčík.

„Souhlas s podáním žádosti o dotaci na MŠMT projednají v pondělí 17. prosince zastupitelé. Poté započne náročný proces související s podáním žádosti o dotaci. Havířov by mohl získat až padesát procent financování uznatelných nákladů projektu,” dodala Jana Kirš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám