Hlavní obsah

Havířov bude v sobotu obléhán květinami

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již potřetí se bude v Havířově konat akce s výstižným názvem Havířov v květech.

Foto: fukcarinka.blog.cz

Havířov v květech - jedno z děl loňského ročníku

Článek

Barevná nádhera v podobě živými květinami nazdobených kočárů s koňmi, vozů i zemědělských strojů opět ozdobí v sobotu 18. června nejmladší město České republiky - Havířov. Už potřetí v novodobých dějinách města ožijí ulice akcí nazvanou Havířov v květech, kterou v 11 hodin dopoledne zahájí velkolepý květinový průvod, jehož se aktivně účastní tisíce občanů Havířova.

"Letos jsou hlavními květinovými dominantami karafiáty, kterých do Havířova přivezeme 3500 kusů, a chryzantémy, kterých bude 1500. Celkem do Havířova kamiony přivezou 16 tisíc kusů květin a rostlin," informovala Ing. Eva Wojnarová, tisková mluvčí města Havířov.

Součástí celodenní akce je nejen květinový průvod a bohatý kulturní program, ale také soutěž českých floristů, kteří každoročně v ulicích Havířova předvádějí svůj um a fantazii, jež vtělují do překrásných květinových variací téměř uměleckých děl. Také tentokrát je na programu výroba květinových obrazů. Jejich téma je zatím ukryto v hlavách organizátorů akce tak, aby bylo překvapením  pro velké i malé návštěvníky akce.

Protože Havířov v květech letos předchází velkolepému mistrovství Evropy profesionálů ve floristice, které se ve městě uskuteční na přelomu srpna a září, představí se letos svými květinovými výtvory havířovské veřejnosti i český reprezentant pro Europa Cup 2011 Jaromír Kokeš.

Celá akce bude trvat do pozdních nočních hodin, zejména pak v centru města. Vstup je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám