Hlavní obsah

Hasičská Bambiriáda na třináctce se vydařila

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okolí retenční nádrže Centrálního parku na Praze 13 ve Stodůlkách bylo po celý pátek v hledáčku zájmu dětí i jejich rodičovských doprovodů.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Od rána od 9 hodina začal pestrý program, v němž prim vedli jednoznačně hasiči, profesionální i dobrovolní, z Prahy 5 i blízkého okolí. Pod záštitou a grantem Magistrátu hlavního města Prahy, městské části Prahy 13 a hasičů tu probíhala řada ukázek hasební i záchranářské činnosti.

Děti po celý den mohly sledovat práci profesionálů - například při požárních útocích, vyprošťování osob z havarovaných vozidel, ale také práci psovodů z jednotky Městské policie v Klánovicích. Rozhodně se nikdo nenudil a nikdo po soutěži neodešel s prázdnou.

Radnice na 13 je agilní, v parku se co chvíli něco děje, takže děti nemají na rozdíl od tenagerů moc času na ničení pěkně upraveného parku. Zázemí sídliště je tu mimořádně zdařilé, moderní jsou i hřiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám