Hlavní obsah

Hasiči z Mokřice na Sedlčansku oslavili 125 let existence svého sboru

Novinky, Jiří Kubík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V osadě Mokřice u Krásné Hory si v sobotu 14. června místní hasiči připomněli 125 let od vzniku Sboru dobrovolných hasičů Mokřice. Na zdejším sportovním hřišti, které se podle sklonu jmenuje šikmá plocha, se při této příležitosti konala okrsková soutěž v hasičském sportu. Oslav a slavnostního startu soutěže se zúčastnil i hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Foto: Jiří Kubík

Slavnostní nástup hasičů při oslavách 125 let dobrovolného hasičstva v Mokřici na Sedlčansku.

Článek

„Hasiči v naší osadě jsou velmi aktivní. Máme v současné době přes 40 členů, což je mnohem více než trvale žijících obyvatel Mokřice. Každý rok u nás v klubovně na šikmé ploše a na hřišti pořádáme celou řadu akcí. Od fotbalového turnaje přes hasičské soutěže až po koncerty a taneční zábavy. Od roku 2008 pořádáme v našem rybníku oblíbený výlov,“ informoval o činnosti starosta sboru Pavel Kabíček.

Ke slavnostnímu dni si mokřičtí hasiči připravili pamětní list, který obdrželi všichni účastníci oslav. Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák poděkoval hasičům z Mokřice za jejich práci a pogratuloval jim k významnému výročí.

„Mám radost, když vidím, že vaše osada žije zásluhou vašich dobrovolných hasičů. Příležitost sejít se, pobavit se, zahrát si fotbálek na vaší šikmé ploše – to je v našem životě spolu se zdravím to nejdůležitější. Děkuji mokřickým hasičům, že se vedle svého hlavního poslání, kterým je ochrana životů a zdraví občanů, podílejí i na kulturním životě a zvelebování obce,“ řekl hejtman.

Vedle malých dárků dostal Sbor dobrovolných hasičů Mokřice od středočeského hejtmana čestné uznání a pamětní stuhu ke 150. výročí hasičstva v Čechách. A to za příkladnou a obětavou práci při rozvoji hasičů ve Středočeském kraji. 

Starosta sboru Pavel Kabíček, velitel sboru Jaroslav Beneš a dlouholetý člen SDH Mokřice František Pešta dostali od Řiháka pamětní medaili hejtmana Středočeského kraje za rozvoj hasičstva na území Středočeského kraje a za celoživotní práci. Po slavnostním nástupu následovala hasičská soutěž.

V kategorii dětí bylo nejlepší družstvo A z Kojetína, na dalších místech skončila družstva Kojetín B a Petrovice. Mezi ženami byly nejlepší hasičky z Petrovic, za nimi skončily domácí reprezentanty z Mokřice. Dramatické klání v kategorii mužů vyhráli hasiči z Libíně, za nimi obsadila další místa na stupních vítězů družstva z Budínku a Hrachova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám