Hlavní obsah

Hasiči ve Zlínském kraji v uplynulých dvou dnech vyjížděli k šesti požárům

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O klidných svátcích rozhodně nemohou hovořit profesionální ani dobrovolní hasiči Zlínského kraje. Během dvou dní totiž vyjížděli k šesti požárům.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár v Otrokovicích.

Článek

V pondělí odpoledne likvidovaly čtyři jednotky hasičů požár sušárny ovoce v obci Poteč na Valašskokloboucku. „Přes rychlý zásah způsobily plameny škodu v předběžné výši 870 tisíc korun, hasiči uchránili hodnoty zhruba za 1,2 miliónu korun. Nikdo nebyl zhraněn, příčinou požáru se zabývá vyšetřovatel hasičů,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

V noci na úterý oheň zcela zničil dřevěnou zahradní chatku v Uherském Hradišti, místní části Mařatice. Požár způsobil škodu za pět tisíc korun, příčinou bylo podle vyšetřovatele hasičů nedbalostní jednání při používání otevřeného ohně. Majitel objektu v průběhu šetření sdělil, že předchozí den až do nočních hodin griloval.

Stotisícovou škodu způsobil rovněž v noci na úterý požár kůlny na dřevo v Koryčanech na Kroměřížsku. „Také jeho likvidace se naštěstí obešla bez zhranění. Vyšetřovatel hasičů nevyloučil úmyslné jednání, a proto zůstává šetření příčiny vzniku požáru v kompetenci Policie České republiky,“ informoval mluvčí hasičů.

Počtvrté vyjížděli v úterý hasiči do Otrokovic. Požár v průmyslové zóně v místní část Bahňák likvidovalo odpoledne 16 hasičských jednotek. „Po vyhodnocení kamerových záznamů určili vyšetřovatelé hasičů i Policie ČR za příčinu požáru samovznícení uskladněných materiálů na venkovní skládce. Oheň způsobil předběžnou škodu ve výši 1,5 miliónu korun, nikdo nebyl zraněn,“ sdělil Roman Žemlička.

Plameny pohltily venkovní skládku plastů, textilu a jiného nespecifikovaného materiálu. Skládka navazovala na ocelový uzavřený sklad hořlavých kapalin, uskladněných v plechových barelech.

„Místo bylo v době příjezdu hasičů v druhé fázi požáru. Hasiči spotřebovali k hašení 2000 litrů pěnidla. Při hašení se ozývaly exploze barelů, které byly uskladněny v uzavřeném objektu plechového skladu. Nad Otrokovicemi se vznášel hustý černý dým viditelný až do vzdálenosti 20 kilometrů,“ dodal mluvčí hasičů. „Případ je prozatím kvalifikován jako trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti,“ doplnila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Odpoledne téhož dne ještě vyjížděli hasiči k požáru pole s ječmenem ve zlínské části Mladcová. Zde zasahovalo třináct hasičských jednotek. „Situace byla o to vážnější, že vítr hnal požár k zahrádkářské kolonii. Hasiči situaci zvládli, přesto oheň způsobil škodu v předběžné výši 600 tisíc korun. Také kouř z tohoto požáru byl viditelný na několik kilometrů,“ dodal mluvčí hasičů.

Aby toho v úterý nebylo málo, před 18. hodinou vyjížděli hasiči do Malé Bystřice na Vsetínsku k požáru osobního automobilu, který začal hořet za jízdy. Posádka vozu vyvázla bez zranění, škoda na autě je 180 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám