Hlavní obsah

Hasiči evakuovali sedm obyvatel z hořícího bytového domu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Při požáru bytového domu ve Starém Městě u Uherského Hradiště v sobotu 30. června se nadýchaly tři osoby zplodin a museli je ošetřit zdravotní záchranáři, jeden člověk skončil v nemocnici. Sedm obyvatel hasiči evakuovali.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požárem zničená kuchyně.

Článek

„Příčina požáru a výše vzniklé škody zůstává v šetření Policie České republiky,“ informoval dnes odpoledne Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Hlášení o požáru bytu v přízemí bytového domu v ulici Kopánky ve Starém Městě přijal operační důstojník hasičů v 11:37 hodin. Na místo neprodleně vyslal profesionální hasiče z Uherského Hradiště a dobrovolné hasiče ze Starého Města, Babic a Kunovic.

„Při průzkumu hasiči zjistili v hořícím bytě muže a vyvedli ho ven, později jej záchranáři převezli do nemocnice. Ze sedmi obyvatel domu, které hasiči evakuovali, se tři lidé nadýchali zplodin a museli je ošetřit zdravotníci. Byl vypnut elektrický proud, zastaveny hlavní uzávěry plynu a vody. K uhašení požáru v kuchyni nasadili hasiči jeden vysokotlaký proud vody,“ popsal jejich zásah Roman Žemlička.

Oznamovatelka požáru vyšetřovatelům sdělila, že uslyšela ze schodiště křik. „Otevřela dveře a uviděla jednoho z nájemníků strhávat ze zdi hasicí přístroj, s nímž začal stříkat do hořícího bytu. Do schodiště se valil černý kouř, a proto ihned oznámila požár hasičům,“ řekl mluvčí hasičů.

Požár poškodil ohraničující konstrukce instalační šachty, potrubí vody a vzduchotechniky, přívod plynu k plynovému sporáku, elektroinstalace a vnitřní vybavení kuchyně. Prostory domu byly zakouřeny a voda z poškozeného vnitřního rozvodu vody promáčela stropní konstrukci a vnikla do sklepa. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám