Hlavní obsah

Hasič Lukáš Novák z Prahy byl v Ostravě opět nejtvrdší

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 11. června se pod Vysokou pecí č. 1 Bolt Tower v Dolní oblasti Vítkovice stal nejlepším a nejtvrdším hasičem Lukáš Novák z Prahy. Zdolal čtyři disciplíny Toughest Firefighter Alive v čase 6:16,4 a obhájil loňské vítězství. Hana Havlíčková vyhrála v kategorii žen.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11. června 2016, Dolní oblast Vítkovice. Nejtvrdší hasič přežije. 1. disciplína.

Článek

Náročný závod profesionálních, dobrovolných a podnikových hasičů TFA Ostravská věž připravili v Ostravě společně Sportovní klub HZS Moravskoslezského kraje, HZS MSK a Česká asociace hasičů důstojníků.

Závodu se zúčastnilo 76 mužů a 10 žen z České republiky. Komentovali Pavla Jakoubková z Plzně a Radek Jakeš z Prahy, který se závodu také zúčastnil.

Náročná soutěž TFA obsahuje čtyři po sobě jdoucí disciplíny. Závodník absolvuje všechny disciplíny v zásahovém obleku za použití dýchacího přístroje jako zátěže.

Závodníci na jednotlivé disciplíny startovali vždy ve dvou drahách. Postupně absolvovali disciplíny:

1. Běh s požárními hadicemi a jejich sbalení. 2. Údery 10x kladivem (50 nahoru, 50 dolů), průlez tunelem se zátěží 20 kg, přenos figuríny 80 kg, výlez na bariéru ve výšce 3 m a seskok. 3. žebříky, vynášení a vytahování zátěže. 4. Výběh na Bolt Tower po 368 schodech. Závodníci a závodnice měli vždy po každé disciplíně 10 minut odpočinek. Do výsledků se sčítaly čisté časy.

V průběhu závodů organizátoři připravili zajímavý a atraktivní doprovodný program. Byl připraven skákací hrad, mini Nejtvrdší hasič a soutěže pro diváky a fanoušky hasičů.

Městská policie se prezentovala cvičením s policejními psy. Bylo možno vidět několik zásahů a likvidaci "zločinců". Atraktivní byla ukázka práce policistů na koních.

Po ukončení závodů v náročných disciplínách byly vyhlášeny výsledky v kategoriích rozdělených do věkové kategorie - A - do 35 let, B nad 35 let, ženy. Vyhodnoceni byli zvlášt reprezentanti profesionálních hasičů a hasičů dobrovolných sborů.

Nejtvrdšími hasiči TFA  bez rozdílů kategorií se stali:

1. Lukáš Novák - v celkovém čase 6:16,4 - věž 1:52,4. 2. Pavel Kouřil - 6:48,7 - 2:03,3, 3. Michal Přecechtěl 6:57,6 - 2:01,9

Ženy: 1. Havlíčková Hana 7:13,4 - 3:01,9, 2. Krčílová Blanka 7:30,1 - 2:46,02, 3. Marchálková Radka 8:29 - 3:36,8

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám