Hlavní obsah

Harrachov zve k vodopádu, na horskou vyhlídku i do muzeí

Novinky, Karel Kavička

Vyzkoušeli jsme TIP Seznamu.cz. A určitě toho nelitujeme. Květnová návštěva v krkonošském středisku Harrachov s jarním sluníčkem nad hlavou a čerstvou zelení všude kolem určitě stála za to.

Foto: Karel Kavička
Článek

Prvotřídní ubytování v hotelu Sklář se všemi službami a nabídkou wellnes, bazénem, vířivkou, saunou, párou, masážemi, s krásnými procházkami okolní přírodou i historickým a sportovním centrem Harrachova nám přineslo příjemnou relaxaci.

Harrachov je ideálním místem pro pěší turistiku a cykloturistiku. Blízko jsou Mumlavské vodopády. Krásné výhledy nabízí Čertova hora, kam si můžete vyjet z centra lanovkou. Pro aktivní využití volného času najdete v Harrachově 11 tenisových kurtů, 4 tenisové školy, krásné golfové hřiště na Mýtinách, minigolf, letní koupaliště a další možnosti rekreace. V Harrachově je také několik půjčoven horských kol.

Návštěvník by neměl vynechat prohlídku Hornického muzea, kde má možnost se seznámit s historií dobývání rud v Čechách. Další zajímavou expozici nabízí SKI muzeum, kde  si návštěvníci  mohou prohlédnout lyže staré více než sto let, ale i skokanskou výzbroj. 

V Muzeu skla se zaručeně zahřejete - během prohlídky si můžete zkusit sami vyfouknout sklo. Pivovar Harrachov je součástí nejstarší soukromé sklárny Novosad & Syn v Čechách (založeno 1712). Typicky pivovarská restaurace se stylovou atmosférou je atraktivní především pro vlastní výrobu piva před zraky hostů. Pivní lázně Harrachov jsou unikátní. Byly otevřeny v roce 2007. K léčebné terapii se zde využívá nepasterizované kvasnicové pivo.

Neodolali jsme ani krátkému výletu autem do sousedního Polska, kde jsme navštívili horské středisko Sklarzska Porenba. Je to v podstatě jen přes kopec z Harrachova a můžete obdivovat horské hřebeny Krkonoš, pro nás z nezvyklé severní strany. K dispozici je zde lanová dráha na Szrenici, možnost vycházek nebo horské cyklistiky.

Zjistili jsme, že toto překrásné krkonošské horské středisko a jeho okolí nabízí tolik zajímavostí a přírodních krás, že se tam musíme ještě vrátit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám