Hlavní obsah

Happening na veltruském mostě aneb Z Kralup do Veltrus a zpět lodí

Novinky, Martin Tlustý

V sobotu 10. září od 14 hodin proběhne na starém veltruském mostě již druhý ročník místního happeningu, a to jak na nelahozeveské, tak i veltruské straně.

Foto: Martin Tlustý

Pop tým Markéty Wagnerové - Lipšové po roce jistě opět znovu upoutá svým precizním nastudováním světových vokálních megahitů.

Článek

O sobotním odpoledni má být velmi slunečno s teplotami až ke třicítce, takže místní umělci budou moci bez obav vystavit své obrazy. Pro děti jsou opět nachystány projížďky na koních a soutěže pro šikovné hlavy, ruce i nohy.

Tatínkové se svými syny jistě uvítají možnost návštěvy miřejovické vodní elektrárny. Záruku přednostního vstupu však budou mít jen předem telefonicky ohlášení zájemci.

Z Kralup do Veltrus vyplují lodě ve 14:00, 16:00 a 18:00 hodin od mostu TGM. Nazpět zamíří z Veltrus v 15:00, 17:00 a 19:00 hodin.

Po obou stranách mostu vystoupí mezi druhou odpolední až jedenáctou noční dlouhá řada pražských, ale i lokálních umělců z široka daleka.

K mostu přijede třeba známý jazzman Petr Kroutil se svým kvintetem, absolvent Berklee College of Music z Bostonu. Trio sester Havelkových představí dnes již téměř stoletý meziválečný pop. Anglický písničkář Alasdair Bouch, který již 10 let bydlí v Praze, seznámí posluchače s alt folkem, power popem i tzv. blue-eyed soulem.

Duo Vasilův rubáš připomene své nejlepší songy z loňského kralupského slunovratu. Pop tým Markéty Wagnerové dá opět k dobru celou řadu světových hitů ve svém vynikajícím vokálním podání. Jazzová Appendixie se ohlásí velmi rázným americkým dixielandem.

Ondřej Ruml vypadá trošku nemastně i neslaně, ale zazpívat dokáže snad úplně všechno. Aktuálně prý točí řadu věcí ještě z první republiky! Please the Trees, to bude anglicky zpívaný melodický indie rock. A pořádný rachot na konec. O ten se postarají kralupští drtiči strun Jebuto.

Na mostě opět nebudou chybět historické motorky a velocipedy, nachystány jsou prý boží čokoládové pralinky, které však bude v sobotním vedru nejlépe ihned konzumovat.

V sobotu se tedy rozhodně do nedalekých Veltrus vydejte, ať už lodí, pěšky, kolmo nebo autem. Uvidíte nevídané, uslyšíte neslýchané a ještě se u toho budete dobře bavit a potkáte doslova tuny svých známých, které jste už notně dlouhou dobu neviděli.

Reklama

Výběr článků

Načítám