Hlavní obsah

Happening Jsme Ostravská... uspořádali studenti Ostravské univerzity

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 22. června obsadili Masarykovo náměstí v centru Ostravy studenti Ostravské univerzity. Formou happeningu pod názvem Jsme Ostravská... prezentovali svých šest fakult, jejich náplň, práci studentů a jejich pedagogů.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 22.6.2016. Masarykovo náměstí: Happening Ostravské univerzity - Jsme Ostravská ...

Článek

Dopoledne se akce zúčastnilo okolo tisícovky dětí základních a středních škol, kteří si prohlédli nabídku fakult, vyslechli studenty i pedagogy jednotlivých fakult a zúčastnili se doprovodných akcí.

"Dnešní název happeningu Jsme Ostravská... má za cíl prezentovat novou vizi našeho vedení OU. Naší cílovou skupinou jsou především studenti středních škol, kterým tady prezentujeme, jaké mají možnosti. Tak například dopoledne tu byla velká "bitva" ostravských gymnázií O pohár Ostravské univerzity a další interaktivní a poučné programy," informoval Adam Soustružník, tiskový mluvčí Ostravské univerzity.

Univerzita slaví v letošním roce 25. výročí svého založení. V současné době má šest fakult. Zakládajícími byla nejstarší pedagogická fakulta, fakulta umění a přírodovědná fakulta, následovaly filozofická fakulta, fakulta sociálních studií a nejmladší je lékařská fakulta.

U prezentačního stánku Fakulty sociálních studií bylo živo. "Nabízíme příchozím takovou ochutnávku, co děláme, jaké jsou studijní obory a jak ve výsledku sociální práce vypadá. Teď právě probíhá ukázka vedení nevidomého či s oslabeným zrakem přes překážky, aby se naučil, pokud to jde, být co nejvíce nezávislý na svém okolí. Snažíme se zde přiblížit náplň a práci sociálních pracovníků. Především děti mají zkreslené představy, že sociální pracovníci berou peníze a dávají děti do dětských domovů...," sdělila formou prezentace Fakulty sociálních studií Ivana Kaniová, koordinátor PR aktivit na Fakultě sociálních studií OU.

Na Masarykově náměstí bylo až do 22 hodin plno divadelních představení, koncertů, doprovodných programů. Studenti fakult prezentovali svoji činnost v četných stáncích. Děti i dospělí si mohli některé aktivity vyzkoušet na vlastní kůži. Bylo zajištěno občerstvení a možnost nákupu prezentačních a upomínkových předmětů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám