Hlavní obsah

Hanka Kynychová se opět "hejbe" a zpívá s dětmi z dětských domovů

Novinky, Petr Mráček

Charitativní taneční projekt Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou je určen dětem z dětských domovů. Letos to bude již desátým rokem. Tradičně se děti z celé republiky sjíždějí během letních prázdnin do Hančina fitka v Praze, kde se pod vedením profesionálů učí choreografie a muzikálová čísla.

Foto: Petr Mráček

Soustředění ve fitku Hanky Kynychové

Článek

Pojem Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou je už několik let známý nejen v dětských domovech, ale také mezi českými celebritami. Proto není divu, že pozvání na letošní přestavení nových choreografií přijala celá řada VIP osobností v čele se Zuzanou Belohorcovou či Andreou Kalivodovou.

Obě dámy dorazily se svými dětmi. Syn Andrey Kalivodové Adrian (1,5 roku) si akci náramně užíval. Byl plný energie a program doplňoval i svými tanečními kousky. To Zuzana Belohorcová dorazila pouze s dcerou Salmou, protože syn Nevio (2 roky) se v době akce oddával sladkému spánku a zůstal tak doma s tatínkem. Obě dámy si akci se svými dětmi náramně užily.

„Děkuji za pozvání, všechny děti jsou neuvěřitelně šikovné a moc jim držím palce,“ sdělila svoje dojmy moderátorka Zuzana Belohorcová, která je v Čechách pouze na skok, protože se svojí rodinou trvale žije na Miami. Setkání s dětmi se konalo 25. července.

Mezi pravidelné hosty charitativních akcí Nadačního fondu Hanky Kynychové patří Linda Finková, Kristýna Janáčková, Míša Tomešová (dříve Doubravová) a Heidi Janků. Proto tyto dámy nemohly chybět ani na této akci.

Linda Finková je pro děti velkým vzorem díky soutěži Tvoje tvář má známý hlas, proto dětem nejen zazpívala, ale také jim udělila několik cenných rad z oblasti zpěvu a hlasového poradenství. Čerstvě vdaná paní Míša Tomešová dorazila v krásném odvážném outfitu, děti potěšila skvělou písní a přislíbila účast na finálové taneční show, která se uskuteční 21. listopadu v klubu Futurum na Smíchově.

Kristýna Janáčková opět neskrývala dojetí. „Jsem stejně jako každý rok dojatá! Jsem ráda, že mohu svojí účastí podpořit dobrou věc,“ vysvětlila známá herečka, která hned po skončení programu pospíchala za svým synem Louisem Frederikem.

Heidi Janků roztančila tělocvičnu fitka Hanky Kynychové, kam se najednou vměstnalo téměř sto lidí, svým hitem Když se načančám. „Děti byly moc šikovné. Za tak krátkou dobu zvládnout tolik náročných choreografií je opravdu k nevíře. Mají můj respekt,“ ocenila um dětí z dětských domovů známá zpěvačka. 

Děti přišel pozdravit také interpret muzikálu Romeo a Julie Martin Šemík. Scénu z tohoto krásného muzikálu letos děti v kategorii Muzikál studují a ty nejlepší z nejlepších si pak za odměnu budou moci zatančit v divadle Hybernia v jednom z představení. A ti, kteří nevyhrají, budou moci alespoň představení zhlédnout. Martin Šemík, který hraje v Romeovi a Julii roli Tibalta, udělil dětem několik cenných rad během besedy, kterou děti v rámci soustředění absolvovaly.

Na akci pak dětem zazpíval několik písní z muzikálu Romeo a Julie. Děti se však nenechaly zahanbit a svůj pěvecký um předvedly také. Už teď je jasné, že v kategorii Muzikál bude boj o medaile velmi zajímavý.

Každoročně se do projektu zapojí přes 300 dětí z celé České republiky. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám