Hlavní obsah

Hanka Kynychová "rozhejbala" Mirakulum

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předposlední květnovou sobotu ovládl zábavní park Mirakulum v Milovicích pohyb. Cvičilo se, tančilo, zpívalo a slavily se narozeniny. A kdo že byl oslavencem? Charitativní taneční projekt pro děti z dětských domovů Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou, který letos slaví 10. jubilejní ročník.

Foto: archív autora

Mirakulum a akce Hanky Kynychové

Článek

Pro mnohé je to možná až s podivem, že cvičitelka Hanka Kynychová věnuje už deset let svůj veškerý volný čas dětem bez rodin a rozhodně se toho nehodlá vzdát.

„Práce s dětmi z dětských domovů mě moc baví. Vážím si toho, že mi ředitelé svěřili svoje děti a já s nimi mohu být v úzkém kontaktu. Pevně věřím, že tento ročník nebude poslední a oslavíme ještě spoustu dalších narozenin,“ pronesla s dojetím Hanka Kynychová těsně před tím, než spolu s moderátorkou Janou Adamcovou a stovkou dětí z dětských domovů odstartovala 10. ročník svého projektu Hejbejte se a zpívejte.

Park Mirakulum se doslova otřásal v základech, protože kromě tanečních vystoupení dětí z dětských domovů byly na programu i koncerty oblíbených zpěváků a skupin. Velkou show předvedla skupina New Element.

„Pozvání vždy přijmeme velmi rádi. Sami si vzpomínáme na období, kdy jsme měli svoje sny, chtěly jsme se stát slavnými a v tom období pro nás bylo velmi důležité mít svoje vzory. Pro děti asi vzorem jsme, proto za nimi velmi rádi přijedeme. Atmosféra na Hančiných akcích je vždy velmi příjemná,“ shodují se jednohlasně všichni členové New Element.

Velký úspěch sklidily také dívčí skupiny Pink Angels a Lillipopz, které mají rovně velkou základnu fanoušků a fanynek. Celou akci svým pěveckým vystoupením zahájila Natálka Grossová, která dorazila v doprovodu sestry Denisy a maminky Šárky. Natálka přijela do Mirakula pouze na otočku, spěchala zpět do Prahy, kde jí čekala hned dvě představení, ale protože Hančiny charitativní akce podporuje pravidelně, nemohla na akci chybět. Pěvecká vystoupení byla završena vystoupením Petry Doležalové a Honzy Höniga, kteří jsou lektory kategorie Muzikál ve zmiňovaném projektu.

Program příjemně zpestřili také další hosté. Mezi tradiční hosty Hejbejte se a zpívejte patří herečka Kristýna Janáčková: „Hance maximálně důvěřuji. Vím, že dělá dobré věci, proto jí vždy ráda podpořím. Navíc na této akci se pravidelně dojímám, je to moc hezké vidět děti, jak je pohyb baví a jak se zlepšují.“

Svoje svěřenkyně Pink Angels přijela zkontrolovat také hlasová poradkyně soutěže Tvoje tvář má známý hlas Linda Finková s dětmi. Den v Mirakulu si užil také zpěvák Michal Dvořák se svojí ženou DJ Luccou a dětmi nebo Jan Antonín Duchoslav se svými syny. Celým dnem s názvem Miralulum v pohybu s Hankou Kynychovou provázela Jana Adamcová, která dorazila s celou rodinou včetně manžela Jiřího Adamce. Nutno podotknout, že všichni hosté se akce zúčastnili bez nároku na jakýkoliv honorář.

Tento velký happening se v parku Mirakulum nekonal náhodou. Nejkrásnější zábavní park se totiž rozhodl věnovat 10 procent z ceny vstupného na realizaci jubilejního desátého ročníku charitativního tanečního projektu Hejbejte se a zpívejte. Ten den do Mirakula přišlo více než 3500 návštěvníků, kteří ocenili um dětí z dětských domovů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám