Hlavní obsah

Hana Zagorová zazpívá v Kalichu

Novinky, Petr Mráček

Devítinásobná zlatá Slavice Hana Zagorová, jedna z nejpopulárnějších interpretek u nás opět vystoupí v divadle Kalich Praha.

Foto: Petr Mráček

Hana Zagorová na oslavách narozenin Felixe Slováčka v Lucerně

Článek

Nestárnoucí hity jedné z nejpopulárnějších zpěvaček naší pop-music zazní v komorní atmosféře divadla Kalich 23. září.

Hana Zagorová, o níž nedávno Česká televize odvysílala dokument v cyklu Neobyčejné životy, patří již 40 let k populárním osobnostem naší hudební scény. Hana Zagorová není jen zpěvačka, ale i autorka mnoha svých textů, do kterých dává kus svého já, kus ze svého života. Je i herečkou - zahrála si např. ve filmech Josefína, Trhák, ale hlavně nezapomenutelná byla v legendárním představení divadla Semafor Kytice, kde si zahrála po boku Josefa Dvořáka. Zahrála si v muzikálech - Mona Lisa, Jack rozparovač. Měla mnoho svých vlastních televizních pořadů.

"Spousta lidí zpívá o kus líp. Ale já jsem nikdy nepochopila, co ty lidi na mě tak bere,” řekla Hana Zagorová v závěru svého posledního televizního dokumentu.

Odpověď je jasná. Je to její milý úsměv, muzika kterou dělá s láskou a nadšením pro své posluchače a diváky. Je to její nepodsouvání se do médií za každou cenu. Jsou to texty, která Hana Zagorová v posledních letech zpívá. Je to její lidskost, které uvěří snad každý, kdo si poslechne její vyznání, přečtě rozhovor s ní.

Její koncerty jsou vždy vyprodané a publikum nadšené. Věřím, že rozhodně tomu nebude jinak i v divadle Kalich, kam se již poněkolikáté vrací se svým programem. Hostem koncertu bude Petr Rezek, doprovázet bude Boom Band Jiřího Dvořáka. Zazní nejznámější písně její kariéry - Nápad, Rybičko zlatá, Maluj zase obrázky, ale i ty novější - Za každou chvíli s Tebou platím, Je naprosto nezbytné, Adieu.

Pokud chcete strávit příjemný večer ve společnosti velké osobnosti, pak si rozhodně nenechte ujít tento koncert.

Reklama

Výběr článků

Načítám