Hlavní obsah

Hana Zagorová točí novinkové album a zazpívá na sérii letních koncertů

Novinky, Robert Rohál

V těchto dnech vzniká ve studiu Dana Hádla nové album Hany Zagorové, které vyjde na konci září. Na novince budou především písničky domácích mladých autorů, někteří s Hanou Zagorovou již spolupracovali na předešlém z roku 2016, Zlatou deskou oceněném albu O Lásce.

Foto: Martin Kubica / Supraphon

Hana Zagorová v nahrávacím studiu Dana Hádla. Tam vzniká i její nejnovější album.

Článek

Bez zajímavosti není, že album, které na podzim vydá Supraphon, vzniká v již osvědčené spolupráci s Danem Hádlem, s jehož otcem - hitmakerem Vítězslavem Hádlem - Hana Zagorová v minulosti léta spolupracovala.

Vítězslav Hádl byl ostatně řadu let členem kapely Karla Vágnera a pro zpěvačku napsal řadů písní jako Já jsem tvá neznámá, Benjamin, Cesta ke štěstí, Tvá kočka, Jsi mrtvá sezóna, Zdá se, Melodram, Dávné lásky (duet Hany Zagorové s Karlem Gottem), Skleněné sny nebo Vlaštovčí hnízdo.

„Potěšilo mne, že mi písničky napsali autoři, kteří sami i zpívají. To nebývá až tak obvyklé. Třeba Marek Ztracený mi napsal dvě krásné písničky a podle jedné z nich se asi bude celé album jmenovat. Dvě písničky složila Radůza, jednu hezčí než druhou, přispěli i Xindl X, Martin Chodúr, Kuba Kubín nebo Hynek Toman se skupiny Support Lesbiens. A také Jiří Březík, který už pro mne napsal posluchači stále žádané hity jako Je naprosto nezbytné, Za každou chvíli s tebou platím nebo Navěky zůstane čas. Jirka pro mě píše nejen krásné písničky, ale vystupuje se mnou i na mých koncertech jako sborista a kytarista,“ uvedla Hana Zagorová k očekávané novince.

Také letos v létě Hana Zagorová potěší své fanoušky několika vystoupeními na letních scénách a festivalech. S Boom! Bandem Jiřího Dvořáka se představí 2. června na festivalu Okoř se šťávou, 7. července na Vysočina festu v amfiteátru v Jihlavě a také se na ni mohou těšit návštěvníci oblíbené pražské Letní scény na Vyšehradě, kde vystoupí 24. srpna.

Letní koncerty Hany Zagorové s Boom! Bandem Jiřího Dvořáka:

 1. 6.  –  Zámek Lemberk     

 2. 6.  –  Okoř – open air festival     

 6. 7. –   České Budějovice – Letní scéna   

  7. 7. –   Vysočina fest – Amfiteátr Jihlava 

24. 8. –   Vyšehrad – Letní scéna     

25. 8. –   Protivín – Letní scéna

Další informace: http://www.zagorovahana.cz/modules.php?name=Content=showpage=654

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám