Hlavní obsah

Hafanem Sympaťákem 2014 se stala border kolie Alf

Novinky, Vladimíra Krejčí

Černobílá border kolie Alf Zdeňky Frnkové zvítězila v internetové soutěži Hafan Sympaťák 2014. Hned za ní se umístil pes téže rasy – Chuck Noris Kláry Mackové. Bronzovým sympaťákem zvolili hlasující křížence Moo-Joo Jana Macka.

Foto: sumpersko.net

Titul Hafan Sympaťák 2014 vybojoval Alf Zdeňky Frnkové.

Článek

Černobílá border kolie Alf Zdeňky Frnkové zvítězila v internetové soutěži Hafan Sympaťák 2014. Hned za ní se umístil pes téže rasy – Chuck Noris Kláry Mackové. Bronzovým sympaťákem zvolili hlasující křížence Moo-Joo Jana Macka.  

„Soutěž Hafan Sympaťák doprovodila letošního Šumperského Hafana. Rozhodovala v ní veřejnost, lidé posílali stovky hlasů. Výsledky jsou jednoznačné, vítězní psi mají výrazný náskok před ostatními,“ uvedla organizátorka Stanislava Adoltová.  

Pro vítězné Sympaťáky organizátoři připravili psí dobroty a další ceny, které předají v pátek 4. července v 9 hodin U Sovy v šumperských sadech 1. máje. Majitelka nejsympatičtějšího psa se může těšit na dort. Čtyřnohým krasavcům i jejich páníčkům popřeje k úspěchu Karla Mornstein-Zierotin, patronka Šumperského Hafana, herečka a moderátorka Olga Kaštická i znalec psů Stanislav Jakubec.  

„Hafan Sympaťák se volil už potřetí. Zatímco na Šumperském Hafanovi rozhoduje porota, internetová soutěž dává šanci všem, kdo chtějí vyjádřit vlastní názor. Jsem ráda, že příznivci čtyřnohých přátel člověka projevují o soutěž takový zájem,“ řekla Adoltová.  

Divácké kolo soutěže Šumperský Hafan má své vítěze a sedmý ročník velké psí show je tak definitivně u konce. Lidé posílali hlasy 25 soutěžícím psům. Letošní Hafan Sympaťák Alf se líbil nejen hlasujícím z řad veřejnosti. Už v neděli 22. června mu porota Šumperského Hafana přiřkla stříbrnou příčku v soutěži psí krásy a poslušnosti.  

Šumperský Hafan je klání pro psy všech ras i neras, různé velikosti, barvy i délky srsti a také pro psí naháče. O přízeň poroty usilují čtyřnozí přátelé člověka bez ohledu na to, zda jsou čistokrevní, nebo ne. Stejných zásad se drží i internetová soutěž Hafan Sympaťák.  

Titul Šumperský Hafan 2014 vybojovala v neděli 22. června fenka anglického kokršpaněla Jessie majitelky Anety Fricové, která také vyhrála soutěž o nejposlušnějšího psa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám