Hlavní obsah

Habartovští sportovci vyměnili dresy za společenský oděv a vyrazili na ples

Novinky, Aleš Plevka

Po loňských velice příznivých ohlasech od návštěvníků se zástupci tří habartovských sportovních klubů (fotbalového TJ Baníku, školního volejbalového a futsalového ASK NO Rád) rozhodli opětovně vyměnit tepláky a dresy za společenský oděv a uspořádat svůj ples.

Foto: Aleš Plevka

Předsedové habartovských sportovních klubů zahajují 2. ročník plesu sportovců

Článek

Po několika měsících příprav nastal den D, jímž byla sobota 17. března. Ve 20 hodin byl sál Městského kulturního střediska zaplněn do posledního místečka, a tak hned po první skladbě, jejímž prostřednictvím navodila kapela Martin Čarný Band příjemnou atmosféru, mohla moderátorka večera, Věra Kosecová, na pódium pozvat předsedy výše uvedených klubů. Pánové Jaroslav Klarner, Milan Krčín a Honza Rod krátce přivítali hosty a popřáli všem příjemnou zábavu a pak již taneční prostor patřil návštěvníkům.

Po prvním tanečním bloku byl čas na malé ocenění a poděkování, které, vinou pracovních povinností bohužel jen na dálku, převzal Míra Špírek, který dvě desetiletí působil jakožto funkcionář TJ Baník Habartov. Program dále zpestřila vystoupení místních tanečních skupin Life Dance a Oriental Girl. Prostor pak opět náležel tanečníkům, které kapela přiváděla pěkně do varu.

Jedním z vrcholů večera bylo vystoupení mistrů Evropy ve freestylu a footbagu, kteří přítomným předvedli, co vše je možné podniknout se svým tělem a míčem a posléze i sáčkem bonbónů, kulečníkovou koulí či dokonce mobilním telefonem. A poněvadž v publiku měli jasnou převahu sportovci, provázel celé vystoupení zasloužený a uznalý potlesk. Oba showmani si dokonce vysloužili svým uměním a kousky s balonem nabídku k přestupu do místního A týmu Baníku Habartov.

Další velice sledovanou součástí plesu byla tombola. Na potenciální výherce čekalo více než 150 cen a některé z nich si mít doma přáli takřka všichni. O těch dvacet nejhodnotnějších se losovalo, přičemž o poslední tři (Led TV, navigaci a kávovar) se utkala nalosovaná trojice, která si je rozdělila v závislosti na hodnotě taženého čísla, které se ukrývalo v obálce, kterou si zvolili na pódiu. Napětí tak bylo veliké, ale televize byla jen jedna. Přece jen však zbyla ještě jedna cena, která "neplánovaně" přibyla do tomboly na poslední chvíli a neměla číselné označení. Obrovská krabice ukrývala plato v současnosti velice ceněných vajec a náhoda tomu chtěla, že je vyhrál nedávno odstoupivší předseda TJ Baník Habartov, Richard Mašek.

Po rozebrání cen se schylovalo k půlnočnímu překvapení. I letos ho měl na svědomí nezdolný recesista Lukáš Tamajka, který svou několikaminutovou variací na motivy "hříšného tance" téměř zboural sál. Jeho převlek, nacvičené pohyby a vůbec celá choreografie s nafukovací partnerkou prostě neměla chybu a mnozí z přihlížejících až slzeli smíchem. Lukáš jednoduše zase bodoval na celé čáře.

Domnívám se, že sportovci a potažmo organizační tým v čele s Robertem Jirglem na svůj ples opět uslyší převážně jen chválu, a asi se tak nevyhnou povinnosti uspořádat zase za rok ročník třetí. Vše totiž klaplo tak, jak mělo, a když ti poslední návštěvníci po třetí hodině ranní opouštěli sál, byli jistě s prožitým večerem více než spokojení.

Reklama

Výběr článků

Načítám