Hlavní obsah

Habartovští fotbalisté se vydali na turnaj do partnerského Lengenfeldu

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to již téměř pět let od chvíle, kdy město Habartov uzavřelo partnerskou smlouvu se saským městečkem Lengenfeld. A stejně takovou dobu, vždy v lednovém termínu, zajíždějí habartovští fotbalisté do Německa na halový turnaj, který je pro ně vítaným zpestřením zimní přípravy.

Foto: Aleš Plevka

Všichni habartovští fotbalisté před začátkem turnaje- stará garda ve žlutočerném a futsalisté z Rádu v černošedé kombinaci

Článek

Termín toho letošního byl určen na sobotu 26. ledna a Habartov se do bezmála šedesát kilometrů vzdáleného Lengenfeldu vydala tentokrát reprezentovat hned dvě mužstva - a to futsalový tým ASK NO Rád a tým staré gardy Baníku Habartov.

Týmu ASK Rád se na turnaji pravidelně dařilo, vždy obsadil pozici takříkajíc na bedně, ale z vítězství a originálního skleněného poháru se mohli futsalisté z Habartova během let svého účinkování v turnaji radovat pouze jedenkrát. Pro letošek však mužstvo poněkud omladilo, a tak ambice byly nemalé.

Do klání se zapojilo šest týmů: již zmiňované dva z Habartova, dva z domácího Lengenfeldu a šestici doplňovali borci z VSC Reichenbach a TSV Nema Netzschkau.

Po krátkém oficiálním zahájení nebylo proč otálet, a tak se v prostorné hale mohla naplno rozhořet bojovná klání o body, které stanoví vítěze. Hrálo se systémem každý s každým na jedenkrát 12 minut. Na pořadu tak bylo celkem patnáct utkání.

Habartovští fotbalisté měli zpočátku tradičně potíže s některými domácími pravidly a nezřídka je notně překvapilo i chování plyšového míče, postupně však nalezli potřebnou jistotu a začali se se vším sžívat.

Lépe se však od počátku dařilo týmu ASK, poněvadž pánové ze staré gardy i přes veškeré nasazení a bojovnost bohužel nemohli, především fyzicky, ve velké hale konkurovat o 10 až 30 let mladším a také dravějším soupeřům. Přesto se Baníkovcům podařilo alespoň jednou zvítězit a nebýt některých neproměněných vyložených šancí, mohlo být i lépe. Alespoň drobnou náplastí na jejich umístění na šesté pozici tak bylo vyhlášení jejich brankáře Vlasty Richtera nejlepším gólmanem turnaje.

To futsalisté z ASK Rád za celý turnaj nepoznali hořkost porážky a s 11 body za tři výhry a dvě remízy nakonec díky lepšímu skóre konečně po letech celý turnaj vyhráli. V klubovně tak budou mít již druhý skleněný pohár z lengenfeldského turnaje. Na druhém místě skončili vinou horšího skóre fotbalisté z Netzschkau a třetí příčku obsadilo mužstvo VfB Lengenfeld II.

Po čtyřech hodinách bylo tedy dobojováno, ceny pro nejlepší rozdány, a tak jsme se mohli z úspěšně ukončené mise vracet s dobrým pocitem domů. Za rok se do Lengenfeldu opět vrátíme a bylo by skvělé na letošní úspěch znovu navázat.

Reklama

Výběr článků

Načítám