Hlavní obsah

Habartovský triatlonek napsal čtvrté pokračování

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanské sdružení Kluci z Kluče, které sdružuje partičku vyznavačů a přátel cyklistiky, turistiky a lyžování, uspořádalo za podpory města Habartov v sobotu 18. června již 4. ročník oblíbeného Triatlonku na Kluči.

Foto: Aleš Plevka

Na startu plavecké části

Článek

Nepříliš vlídné počasí, kdy mračna co chvíli hrozila vypustit svůj mokrý obsah, se nejspíš podepsalo na komornějším obsazení startovního pole. Na startu se tak oproti loňsku sešlo méně borců odhodlaných poprat se s úskalími tří disciplín. Celkem jich bylo 34.

Start byl stanoven na 13.13, ale vinou nezvedených filutů, kteří si dali tu práci a přeznačili trať, byli nuceni organizátoři, kteří vše dávali opět do pořádku, start závodu o 10 minut posunout. Nikomu to však na náladě a chuti závodit neubralo, a tak na povel starosty Habartova I. Zemka a starosty partnerského Lengenfeldu V. Bachmanna se vrhly desítky plavců do vln rádského koupaliště.

Celkem na všechny čekala porce necelých 100 metrů plavání, něco přes 20 km na kole a to po silnici, ale i v náročném terénu, který navíc ztížil zásah prudkého deště a působení dřevařů, a na závěr asi 3 km běhu. Všichni se pak vraceli na louku u koupaliště,kde se nacházelo celé zázemí závodu.

Závodnické pole se záhy roztrhalo a to i vinou defektů na kolech. Ti nejlepší nástrahy třech disciplín zvládli časem o několik málo minut překračujícím hodinu. Čas pod magických 60 minut tak zůstal opět nepokořen.

Kategorie na triatlonku se určují podle BMI (body mass index) a tomu odpovídají i jejich pojmenování. V kategorii Vychrtlíci a i celkově zvítězil časem 1:03:14 M. Szewieczek, následovaný T. Komorousem a R. Gogorem. Kategorii Chlapů ovládl L. Kopecký před M. Panzerem ml. a M. Kyjovským. V kategorii Pořádní chlapi pak G. Hanker porazil druhého pořádného chlapa P. Horváta, který si navíc odnesl za svůj nejvyšší BMI index i zvláštní cenu - věnec buřtů. V kategorii Lepých děv se nejvíce dařilo L. Jandové, jíž zdatně sekundovaly na 2. místě K. Skalická a na místě třetím L. Kopecká. Ti nejlepší si na památku odnesli medaile, diplomy a diváci spršku šampaňského.

Podstatné je však to, že všichni bezezbytku nalezli cestu do cíle a naplnili hlavní krédo závodu Přežijeme!. Následovala volná zábava již tradičně zpestřovaná produkcí kapely Černý nebožtík a pilo se a hodovalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám