Hlavní obsah

Habartovskému rodinnému sedmiboji počasí nepřálo

Novinky, Aleš Plevka

S návrhem na pořádání nové akce přišli před časem činovníci TJ Baník Habartov. Ve spolupráci se členy komise pro sport a kulturu byl návrh uveden v život. Již teď ale víme, že na hezký podzim se prostě spoléhat nelze, a tudíž předpokládaný druhý ročník se bude konat nejspíš již v létě.

Foto: Aleš Plevka

Osm dvojic, které dokončily kompletní rodinný sedmiboj

Článek

V sobotu 10. října odpoledne totiž počasí hojné účasti opravdu nepřálo. Sice na rozdíl od předchozího dne nespadla ani kapka, ale bylo chladno a foukal čerstvý vítr. A to bylo nejspíše důvodem pro to, že nakonec k registraci dorazilo jen jedenáct rodinných dvojic, z nichž jich nakonec celé soutěžní klání završilo osm.

Zábavné odpoledne bylo určeno především dětem mladšího školního věku. Na ně čekalo sedm disciplín, přičemž čtyři byly zaměřeny pohybově a tři další pak vyžadovaly um a důvtip.

Celou sedmičku absolvovali jak rodiče, tak i děti a všichni se postupně vypořádávali s nástrahami opičí dráhy, podlézáním tyče, hodem mobilem či kopem na branku. Dvě disciplíny bylo možné uskutečnit v klubovně, kde bylo o poznání příjemněji. Zde se kreslilo a hádaly se předměty. Sedmiboj byl završen společným zpěvem.

Všechny výkony byly zapisovány a následně sčítány. Některé z nich hodnotila tříčlenná porota. S ohledem na nízký počet účastníků bylo okolo osmnácté hodiny dobojováno.

Spočítat výsledky bylo dílem okamžiku a pak už se mohli starosta města Ing. Petr Janura, předseda TJ Baník Habartov Jaroslav Klarner a tajemnice úřadu paní Soňa Fašánková chopit vyhlášení výsledků. Cena tentokrát zbyla na každého. Děti se mohly těšit z medailí a obdržely také voucher na nákup zboží ve sportovním obchodě v Karlových Varech.

Tři nejúspěšnější dvojice¨- tedy Janurovi (1. místo), Petrovi (2. místo) a Bufkovi (3. místo) - si navíc na památku odnesly i pohár a sladkou odměnu v podobě nádherných a jistě i chutných dortů se znakem města, které upekla členka komise J. Šťastná.

Vyhlášením výsledků ale večer ještě nekončil. Přítomné děti si navzdory chladu ještě nějaký čas užívaly společného dovádění venku, když se předtím posilnily konzumací jednoho z dortů. Pamatováno však bylo i na dospělé, jimž pomohla únavu zaplašit porce pečeného prasátka, žejdlík piva a také skvělá hudba místní kapely Fíci. Ta se statečně rvala se zimou, která zapříčiňovala nejen více namáhané hlasivky, zkřehlé prsty, ale co chvíli i rozlaďování nástrojů. Přesto se jim boj dařilo vyhrávat a skladbičky zněly parádně.

Co dodat závěrem? Počasí bohužel poručit neumíme, a tak především zimě přičítáme malou odezvu a nízkou účast. Přesto se domníváme, že příští rok uspořádáme druhý ročník a tato akce by se mohla pak stát tradiční součástí našeho kalendáře akcí. A bude-li nám příroda v dřívějším termínu více přát, můžeme snad doufat i v hojnější účast.

Všem organizátorům patří díky za nápady a čas, pracovníkům technických služeb za vybudování zázemí, obci Kaceřova za zapůjčení stanu, rodině Petrových za bezva obsluhu a občerstvení, aktivním účastníkům za nasazení a kapele Fíci za skvělou muziku. Celkově se akce veskrze povedla a příště bude snad zase o kousek lepší.

Reklama

Výběr článků

Načítám