Hlavní obsah

Habartovskému náměstí Přátelství vévodí vánoční strom

Novinky, Aleš Plevka

Druhým rokem našem městě pořádá DDM Habartov ve spolupráci s městem, MKS a loutkovým divadélkem Kahánek akci pod názvem Rozsvěcení stromečku. Je to akce, která v podstatě zahajuje adventní období v našem městě.

Článek

Dům dětí a mládeže v Habartově se během roku neustále snaží přicházet s novými akcemi pro širokou veřejnost. Vloni poprvé to bylo Rozsvěcení stromečku a protože se setkalo s kladnou odezvou občanů, rozhodlo se osazenstvo DDM akci uspořádat opět.

Již od jedné hodiny odpolední bylo možno v prostorách MKS zakoupit povětšinou ručně tvořené výrobky. Bylo z čeho vybírat, ke koupi přímo vybízely produkty šikovných rukou jako např. ozdoby a šperky z korálků a drátků, háčkované čepice a taštičky, proutěné zboží, adventní věnce, výrobky z produkce včelařů, kosmetika a další originální předměty. Navíc nechyběl ani stánek s nezbytnými cukrovinkami a tradičním svařeným vínem.

V pět hodin se zaplnil kinosál především dětmi, neboť členové Kahánku si pro ně připravili vánoční pohádku o tom, jak se na Vánoce připravuje medvídek Ťupínek. Krátce po půl šesté se vytvořil několik desítek metrů dlouhý světélkující had a lampiónový průvod se za asistence PČR vydal na náměstí Přátelství.

Tam již byli připraveni žáci ZUŠ, aby několik stovek přítomných potěšili třemi vánočními písněmi. Mráz byl tak třeskutý, že ani někdejší ředitelka ZUŠ, paní R. Králová, nebyla schopna svůj saxofon přimět k výkonu podle svých představ.

Následovala již jen dvě krátká přání, která pronesla paní J. Chalupská, ředitelka DDM a hlavní organizátorka celé milé akce, a následně pak za město místostarosta Mgr. Aleš Plevka, na jehož odpočítávání 3-2-1 se nakonec navzdory mrazu a ledovému větru svátečně ozdobený smrk přece jen rozzářil.

Během několika minut však bylo náměstí opět téměř liduprázdné, neboť zima byla opravdu téměř nesnesitelná. Celou vánoční akci bude po celý následující rok všem účastníkům připomínat i tématický kalendářík, který u příležitosti Rozsvěcení stromku vznikl. Věřme, že až se u zpívání koled, živého betléma a svařeného vína na Štědrý večer v deset hodin sejdeme opět, bude k nám počasí o něco milosrdnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám