Hlavní obsah

Habartov vyhlásil své Osobnosti města za rok 2016

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po osmé v řadě a po šesté v rámci reprezentačního plesu města došlo na slavnostní ocenění několika pozoruhodných obyvatel Habartova, kteří v uplynulém roce vykonali něco nevšedního nebo zaujali představitele města svou dlouhodobou a přínosnou prací pro zatraktivnění života ve městě

Foto: Aleš Plevka

Památeční plaketky, které budou osobnostem připomínat jejich ocenění

Článek

Rada města Habartova se na návrh komise pro sport a kulturu jednomyslně shodla na tom, že za rok 2016 budou vybráni a ohodnoceni zástupci ve všech vyhlašovaných kategoriích ankety, jimiž jsou děti a mládež, dospělí a akce či počin roku. Navíc radní pro rok 2016 rozhodli i o udělení jednoho zvláštního uznání.

Na 13. reprezentační ples Habartova, konaný v pátek večer 24. února ve společenském sále kulturního střediska, se dostavili všichni pozvaní, a tak za uznalého potlesku všech hostů si mohli osobně převzít z rukou starosty města Ing. Petra Janury a předsedy komise pro sport a kulturu Mgr. Aleše Plevky všechny připravené dary.

V kategorii děti a mládež si prestižní titul svými výsledky vysloužila desetiletá Eliška Janíková, které se aktuálně velmi daří na poli lehké atletiky. Jejími úspěšnými disciplínami jsou běh, skok a hod. Eliška posbírala medailové pozice v jednotlivých závodech i ve vícebojích a to na regionálních i oblastních soutěžích a v současnosti se řadí do té nejužší špičky ve své kategorii. Zdařile se však pere o vítězství i se soupeřkami staršími a my všichni jí přejeme, aby jí nadšení pro sportování a hlavně pak i zdraví vydržely a ona se tak mohla stát příkladem pro své vrstevníky, kteří v drtivé většině dnes sportu příliš neholdují.

Mezi dospělými se jasnou volbou pro rok 2016 stal Helmut Käss, který se patří k těm lidem, jimž se jejich koníček stal celoživotním průvodcem a posláním. Pan Käss se již jako malý kluk nechal okouzlit světem loutek a dnes je již téměř dvaašedesát let členem habartovského loutkového divadla Kahánek. Svou prací v tomto souboru pomohl rozvíjet fantazii mnoha generací malých Habartováků, kteří rádi vzpomínají na skvělou zábavu a báječné pohádky, jež jim i za aktivního přispění pana Kässe divadlo sehrálo.

V kategorii počin roku si jednoznačné sympatie radních vysloužily dámy Gabriela Pálková a Nikola Pálková, které na podzim loňského roku ani na okamžik nezaváhaly a přispěchaly poskytnout první pomoc člověku v nouzi, když se staly svědky nehody, která postihla Ingrid Sedlákovou, jež byla na přechodu pro chodce sražena vozidlem, které řídil nepozorný řidič.

Jako poslední před diváky v sále předstoupil Petr Hodek, který se osobností města stal již v minulých letech. V roce 2016 však dosáhl vrcholu své sportovní kariéry, když z Itálie přivezl dva tituly mistra světa v kickboxu, a v souhrnu je tak celkem již trojnásobným světovým šampionem. Za tento úspěch a skvělou reprezentaci Habartova si po právu vysloužil zvláštní uznání.

Všechny oceněné osobnosti jsou něčím výjimečné a Habartov může být hrdý na to, že takoví lidé žijí v jeho středu - svým snažením a skutky se mohou pro mnohé ze svého okolí stát žádoucí inspirací.

Reklama

Výběr článků

Načítám